Saznao da mu je majka živa, pa leteo među točkovima aviona da je vidi!

Jahja Abdi (15) je preko somalijske zajednice u Santa Klari saznao da mu majka nije poginula u raketnom napadu u Mogadišu, kako je njegov otac stalno govorio, pa je krenuo da je nađe kao slepi putnik među točkovima aviona

  • 8

Dečak Jahja Abdi (15), koji je ceo svet zapanjio kada je nepovređen preživeo let među točkovima "boinga 767" iz San Hozea u Kaliforniji za Maui na Havajima, kaže da se na ovaj očajnički potez odlučio kada je saznao da mu je majka živa.

On je preko somalijske zajednice u Santa Klari, gde je živeo sa ocem, braćom, sestrama i maćehom, saznao da mu majka nije poginula u raketnom napadu u Mogadišu, kako je njegov otac stalno govorio deci, piše Dejli mejl.

U želji da je pronađe, dečak se kao slepi putnik ukrcao na stajni trap prvog aviona, bez realne predstave o tome koliko je svet veliki i kolika je i gde se zaista nalazi Afrika.

Muktar Guleb, mladi rođak njegove maćehe, kaže da je Jahja veoma bistro dete, ali da nije imao prilike da stekne dobro obrazovanje, te da je nakon otkrića da mu je majka živa bio užasno povređen i ljut na oca, s kojim se ni inače ne slaže baš najbolje. U lošim odnosima je i sa maćehom, koja u svemu prednost daje svojoj deci, dok je prema pastorcima, Jahji, Jasiru i Njami, neprijatna i gruba.

Dečakovu želju da stupi u kontakt sa majkom ispunio je britanski list Dejli mejl koji ju je pronašao u izbegličkom logoru u Etopiji.

Jahjina majka Ubah Mohamed Abdulahi (35) tvrdi da joj je muž silom oduzeo decu kada je 2000. odlučio da se oženi drugom ženom, da bi se zatim 2006. i odselio u Ameriku. Pričom kako je poginula pokušao je da je ubije i u njihovom sećanju.

Ubah kaže da ju je sve to veoma povredilo, jer zna da je svojoj deci potrebna, kao i oni njoj, te da je trenutno u toku proces nalaženja sponzora koji bi finansirao njeno iseljenje u SAD, gde namerava da traži starateljstvo. Za sinovljevu avanturu je čula, i kaže da ju je uplašila.

- Bila sam mnogo zabrinuta i uznemirena kada sam čula vest, plakala sam i plakala. Decu nisam videla od 2006. i mnogo mi nedostaju - kaže Ubah.

Iz dečakovog ponašanja zaključuje da mu u očevom domu nije dobro, ali mu ipak poručuje da se "smiri" i da "ne pravi gluposti" jer "sam ja živa, i jednog dana ću doći".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    25. april 2014 | 23:18

    Jadničak...

  • Anabela ♡

    25. april 2014 | 23:12

    Jadan momčić. Kako roditelji mogu biti surovi...Ako ne mogu zajedno,zašto uskraćuju ljubav drugog roditelja. Kako ta dečica pate... Meni je to jako tužno. Još kad se nadje neko da pravi razliku medju decom. Za svaku osudu. Deca nisu kriva,niti su birala roditelje. Nikad neću razumeti to.

  • užas

    26. april 2014 | 09:11

    Majka je jedna, i nijedna druga zena koja zivi sa ocem ne moze da ih voli vec samo da ih takoreci trpi, daj boze da majka uspe da ih vrati sebi sto pre!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA