ZBOG KRISTIJANA: Kazne za Pink, Prvu, B92 i Hepi?

U postupcima će se utvrditi postoje li elementi kršenja Zakona o radiodifuziji i Kodeksa ponašanja emitera emisija "Ami Dži šou", "Teška reč", "Bulevar", "Eksploziv" i "Goli zivot", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu RRA

  • 75

Savet RRA pokreće postupke za izricanje mera protiv svih televizija koje su emitovale emisije u kojima je proteklih sedmica gostovao Aleksandar Kristijan Golubović.

U postupcima će se utvrditi postoje li elementi kršenja Zakona o radiodifuziji i Kodeksa ponašanja emitera emisija "Ami Dži šou" i "Teška reč" Televizije Pink, emisije "Bulevar" Televizije B92, emisije "Eksploziv" Televizije Prva i emisije "Goli zivot" na Televiziji "Hepi", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu RRA posle sednice održane po hitnom postupku.

Savet RRA napominje da deli zabrinutost javnosti zbog "metastaze sveukupne medijske patologije", koja je počela devedesetih godina i pridružuje se društvenom konsenzusu o tome kakve vrednosti treba da promovišu elektronski mediji.

- Savet očekuje od svih emitera, posebno onih sa nacionalnom frekvencijom, da se u borbi za gledanost suzdrže od emitovanja sličnih sadržaja koji nemaju nikakvo programsko i uredničko opravdanje i čiji je jedini cilj senzacionalizam - napominje se u saopštenju.

Takođe, Savet podseća da ovo nije prvi put da urednici komercijalnih medija u želji za što boljim rejtingom posežu za senzacionalističkim temama i neretko pozivaju izvršioce krivičnih dela u svoje emisije rukovođeni isključivo merilom rejtinga uz upadljivo odsustvo bilo kakve društvene odgovornosti.

Akteri emisija sa kriminalnom prošlosću nisu nikakva novost, smatra Savet RRA i upozorava da ono što je važno jeste da emiteri vode računa da se kroz takvo predstavljanje ne glorifikuju te ličnosti i njihova prošlost.

Savet RRA poziva urednike svih elektronskih medija da komercijalne interese usklade sa javnim.

Osim gostovanja na televiziji Pink, Prva , Hepi i B92, dao je više intervjua za domaće medije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • snezana

    26. april 2014 | 00:53

    Kristijan ne moze na Tv, ali zato Sonja Biserko, pa onda ljudi koji su ucestvovali u etnickom ciscenju Srba sa Kosova, iz Hrvatske i Bosne, i ostali srbomrsci mogu. E drzavo Srbijo!

  • PopBrazil

    26. april 2014 | 00:50

    Večeras je u Boru u jednom kafiću bilo veče muzike '90tih a specijalni gost je bio "umetnik" Kristijan. Mladići u ovom gradu su bili doduševljeni vesću da dolazi i u velikom broju pohrlili da ga vide! Ove televizije su pokrenule levinu i nikakva kazna neće sprečiti posledice povratka devedesetih! Biće česte vesti kako je brat,bratu pucao u leđa i kako nam se omladina igrala upucavanja iz pistolja! Previše će biti "slikara" i "pesnika" koji će da nas upucavaju!

  • Zanto

    26. april 2014 | 00:45

    sad treba da kazne i one koje pustaju filmove poput Kuma, Al Caponea... boze sacuvaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA