Devetomesečnom Sergeju potrebna hitna operacija

Za operaciju tumora na mozgu u inostranstvu je potrebno 50.000 evra, a zahvat ne može da se obavi u Srbiji, a da se Sergeju ne ugrozi vid

  • 1

Sergeju Milićeviću, devetomesečnom dečaku, hitno je potrebna operacija u inostranstvu zbog tumora na mozgu koji mu je ustanovljen pre mesec dana. Tumor se ne može ukloniti u Srbiji, a da mu se ne ugrozi vid, rekli su lekari.

- Doktori iz Službe neurohirurgije Kliničkog centra Srbije su nam rekli da, ukoliko bi se ovakva operacija izvela u Srbiji, postoji velika verovatnoća da ostane bez vida, jer ne postoje dovoljno precizni instrumenti, a tumor je veoma napredovao. Preporučeno nam je da se zahvat izvrši na nekoj od bolje opremljenih klinika u inostranstvu - kaže otac dečaka Saša Milićević.

Za pomoć su se obraćali i Ministarstvu zdravlja, ali im je rečeno da je Sergejovu operaciju nemoguće finansirati u inostranstvu, jer ona ne potpada pod lečenja  koja finansira Republički fond za zdravsteno osiguranje.

- Kako naša porodica nema toliko para, a ovakva operacija košta 50.000 evra, molimo sve one koji su u mogućnosti da novčanim sredstvima podrže izvođenje ovakvog hirurškog zahvata u inostranstvu da nam pomognu. Za sada je Sergejeva medicinska dokumentacija poslata u klinike u Rimu i Istambulu i očekujemo njihove odgovore - kaže otac.

Donaciju možete uplatiti na račun:

Broj dinarskog računa:205-9011004580162-90

Račun otvoren na ime Sergej Milićević

Komercijalna banka AD Beograd

Broj deviznog računa (za Srbiju - samo za pravna lica):

90-310-1757305.0

Račun je otvoren na ime Sergej Milićević

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA