Svaki treći Srbin nema erekciju!

Erektilnu disfunkciju, odnosno seksualnu nemoć, mogu da stvore problemi kao što su hipertenzija, dijabetes, tromboza, depresija i gojaznost

  • 51

Erektilna disfunkcija, odnosno seksualna nemoć, muči svakog trećeg muškarca u Srbiji starijeg od 40 godina i taj broj se konstantno povećava!

Iako jači pol o problemu svog ponosa nerado priča, stručnjaci upozoravaju da se seksualna nemoć uspešno leči samo kod lekara i da bi zbog toga muškarci trebalo da imaju svog urologa, kao što žene imaju ginekologa. Osim što se na taj način opet mogu vratiti zadovoljstvu, mogu i na vreme otkriti i druge zdravstvene probleme, pišu "Naše novine".

- Erektilna disfunkcija može se pojaviti u bilo kom životnom dobu, pa i kod muškaraca mlađih od 40 godina - kaže prof. dr Aleksandar Vuksanović sa Klinike za urologiju Kliničkog centra Srbije.

Erektilna disfunkcija je trajna ili ponovljena nemogućnost muškarca da postigne ili održi erekciju penisa neophodnu za zadovoljavajuću seksualnu aktivnost. Ne treba je shvatiti kao nešto što dolazi sa godinama. Iako se česti kaže da je muškarac "zakazao" zbog problema koji mu dolazi iz glave, struka to demantuje.

- Uzroci za njenu pojavu su različiti. Mogu je uzrokovati psihološki, endokrini, vaskularni, neurološki problemi..Dakle, može biti posledica psihogenog poremećaja ili smetnji u krvnim sudovima penisa...Uzrokuju je hipertenzija, dijabetes, ateroskleroza, tromboza, depresija, a značajni faktori rizika su gojaznost, pušenje i alkohol - kaže prof. dr Vuksanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • louigi

    28. april 2014 | 03:30

    Samo mogu da kazem jednu rec"ishrana. Ishrana je veoma losa ne samo kod nas nego na celom balkanu, jede se puno meso, puno masno i puno slano a znam da se nece mnogi sloziti i lupat ce mi minuse ali nemoze da bude jelo bez mesa puno posoljeno i nadje se tu po neka salatica ali puna ulja i soli a o vocu da i ne pricam a kamoli o nekom sportu, a pusi se i pije puno. Kad se neko tako lose hrani dugo vremena krvni sudovi se pune holesterolom i slabije protice krv a onda se doda malo stresa i to je to.

  • Cash®

    28. april 2014 | 02:02

    Ili što neko skoro napisa: 'Kad žena neće - tu više nema priče, a kad muškarac ne može - tu priči nema kraja'.

  • 123

    28. april 2014 | 05:48

    Veliki uzrok može biti i država u kojoj muškarac živi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA