Ukida se solidarni porez od 1.jula

Ministar finansija Lazar Krstić najavio da je od 1. jula planirano umanjenje platne osnovica za 10% pri čemu će minimalna zarada ostati zaštićena

  • 21

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je danas da se solidarni porez od 1. jula neće primenjivati i da će paket zakona biti u Skupštini Srbije u maju i junu, od kojih se jedan odnosi i na rebalans budžeta.

Govoreći o smanjenju plata u javnom sektoru za 10 odsto, Krstić je najavio da je, takođe, od 1. jula planirano umanjenje osnovica za taj procenat pri čemu će minimalna zarada ostati zaštićena.

Krstić je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, najavio da je cilj smanjenje troškova i budžetskog deficita radi fiskalne konsolidacije i da se u narednih šest meseci pokuša da se "rupa u budžetu zatvori na način koji neće udarati direktno na građane".

Ministar finansija je najavio da je cilj uvođenje pravičnih platnih razreda u čitav sistem javne uprave, što bi trebalo da se sprovede do kraja godine, "kako bi se znalo ko koliko prima za koju vrstu posla".

- Ušteda na platama će biti oko 20 milijardi dinara - najavio je Krstić.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G-Man

    28. april 2014 | 10:22

    Prvo bih dao njima plate sa kojima mi zivimo.....Ne prosecne nego ove nase realne, pa da zive sa tim jedno godinu dana, i posle toga ako misle da moze da se smanjuje 10 % neka smanje..... Lopovi....

  • Student prodekan

    28. april 2014 | 11:25

    Ljudi, vreme je za ulice..

  • Aleksandar stojanovic

    28. april 2014 | 11:05

    "Obicna"sestra u bolnici sa sve nocnim smenama,radice za tek malo vise od minimalca.fantasticno resenje nema sta!!!?a odgovaram za zivot 40 pacijenata...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA