Pogledajte kako Partizanovi huligani iz "Alkatraza" pljačkaju zlatare po Beču! (FOTO)

- Pljačkaši su putovali prerušeni duž čitave Evrope kao članovi navijačke grupe "Alkatraz" fudbalskog kluba Partizan. Zvanično, oni su posećivali gostujuće utakmice i navodno opljačkali juvelirnice "Arnold", "Elert" i "Švedt" u Beču u periodu između 2011. i 2013. - navodi bečki list "Heute"

  • 18

Bečki dnevni list "Heute" (Danas) objavio je vest da je grupa navijača Partizana koji pripadaju navijačkoj frakciji "Alkatraz" izvršila seriju pljački u Austriji u prethodne tri godine i da je zbog toga započeta istraga policija dve zemlje.

- Srpski istražitelji su uz pomoć lokalne policije utvrdili da je 45 osoba osumljičeno da su počinili devet pljački u juvelirnicima i poštama u Austriji. Provale, krijumčarenje heroina i cigareta se takođe krivična dela za koje se sumnjiči ova grupa. Pljačkaši su putovali prerušeni duž čitave Evrope kao članovi navijačke grupe "Alkatraz" fudbalskog kluba Partizan. Zvanično, oni su posećivali gostujuće utakmice i navodno opljačkali juvelirnice "Arnold", "Elert" i "Švedt" u Beču u periodu između 2011. i 2013. godine - navodi bečki list.

Ovaj list piše i da  je austrijska policija u poslednjih nekoliko meseci pokrenula opštu akciju prema "bandama s Balkana" pošto su one počinile nekoliko desetina najtežih krivičnih dela.

"Heute" navodi da je najorganizovanija od svih grupa koja deluje na tlu Austrije - "Pink Panter", uz podsećanje se da je ova "banda" izvršila najveće i najspektakularnije pljačke u poslednjih nekoliko godina.

Kako bi proverili navode ovog lista, kontaktirali smo MUP Srbije kako bi saznali nešto više o navodnoj istrazi. Međutim, nismo dobili nikakav odgovor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • losmi

    28. april 2014 | 20:36

    Nit su uhapseni, em nose maske, nista se ne zna, ali se zna da su Alkatrazi.

  • Vuk

    28. april 2014 | 19:39

    Sve to ok ali sto ih ne uhapse kad sve to znaju ,ili je vas proizvoljni text. ..mislim da je prije ovo drugo.

  • 007

    28. april 2014 | 17:45

    Ja sam bio 2 meseca u zatvoru.to su pravi fasisti .meni su na osnovu pecata u pasosu drzali 2 meseca u istrazi I na kraju me oslobodili.tako da sve sto je srpsko oni hapse bez ikakvog povoda.tako da ne sumnjam da nisu pljackali ali veruj te mi da je sve to naduvano.znam ljudi koji sede po 6 meseci u istrazi a nijedan dokaz nemaju.Dabogda se zapalila cela Austrija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA