Srbija planira da izvozi ovce u Emirate!

Iz Privredne komore Srbije saopštili su da su tokom radne posete UAE od 27. aprila do 1. maja, razgovarali sa predstavnicima Emirata o prednostima uzgoja ovaca na organskim osnovama i njihovog plasmana na tržište UAE

  • 19

Delegacija privrednika PKS analizirala je sa kompanijama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata mogućnost izvoza mineralne vode na tržište te zemlje kao i saradnji u oblasti stočartsva.

Kako se navodi u saopštenju, delegacija PKS-a koja je u radnoj posetu UAE od 27. aprila do 1. maja, razgovarala je sa predstavnicima Emirata o saradnji, odnosno razmotreni su uslovi i prednosti uzgoja ovaca na organskim osnovama i njihov plasman na tržište UAE.

Dodaje se da je delegacija PKS predstavila potencijalnim investitorima Srbiju kao dobru investicionu destinaciju, atraktivne projekte i aktuelna privredna kretanja, kao i da je obostrano ocenjeno da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske saradnje dve zemlje.

Navodi se i da je delegacija PKS uputila zvaničan poziv menadžerima iz Emirata da budu članovi velike privredne delegacije UAE koja se očekuje na 81. Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji će biti održan u maju.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kursula

    28. april 2014 | 15:25

    A mi cemo da jedemo ovce uvezene iz juzne amerike, em goru em skuplju!

  • ;)

    28. april 2014 | 15:46

    Koliko ih imamo mozemo ceo svet da snabdemo:);)

  • Čiča Gliša

    28. april 2014 | 18:22

    Bolje da izvozimo ovnove toga ima kod nas na pretek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA