Nagrada "Branko Miljković" Dejanu Iliću

Žiri u sastavu Nikola Vujčić, Aleksandar Konstadinović i Goran Stanković odluku je doneo jednoglasno. Nagradu, koja se sastoji od povelje i novčanog iznosa, dodeljuje grad Niš, a finansijski je podržava Ministarstvo kulture i informisanja Srbije

  • 0

Nagrada "Branko Miljković" za najbolju knjigu poezije za 2013. godinu dodeljena je Dejanu Iliću za zabirku pesama "Katastar" u izdanju Narodne biblioteke "Stefan Prvovenčani" iz Kraljeva, saopšteno je danas iz Niškog kulturnog centra (NKC).

Žiri u sastavu Nikola Vujčić, Aleksandar Konstadinović i Goran Stanković odluku je doneo jednoglasno. Na konkurs je, kako navode iz NKC, pristiglo više od 100 pesničkih knjiga. Nagradu, koja se sastoji od povelje i novčanog iznosa, dodeljuje grad Niš, a finansijski je podržava Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Nagrada će biti uručena maja ove godine, tokom održavanja Dana Branka Miljkovića. Ove godine obeležava se 80. godišnjica od rođenja Branka Miljkovića.

Ilić je rođen u Travniku 1961. godine, završio je italijanski jezik i književnost, a od 1969. godine živi u Beogradu. Za svoju poeziju i prevođenje dobio je nagrade "Ðura Jakšić" i Miloš N. Ðurić". navode iz NKC.

Objavio je knjige poezije "Figure" (1995), "U boji bez tona"(1998), "Lisabon" (2001), "Duvanski put" (2003), "Kvart" (2005), Iz vikenda"(2008). "Linije bega, izabrane pesme 1995-2008 (2011). Prevodi savremene italijanske pesnike.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA