DO KUĆNOG PRAGA PREKO MERDEVINA: Kupio plac bez puta, pa ostao zarobljen sa svih strana!

- Bolestan sam čovek, srčani bolesnik, šećeraš, a moram da se penjem merdevinama na ogradu komšije iznad, pa preko njegovog placa na ulicu Sarajlinu - žali se Živadin Josifović (65) koji je kupio plac bez izlaza na put u sredini kvarta

  • 27

Četiri člana porodice Josifović iz kragujevačkog naselja Pivara već godinu dana do kuće dolaze merdevinama preko komšijine ograde! Domaćin kuće Živadin Josifović (65) kupio je plac bez izlaza na put u sredini kvarta pre 10 godina i do sada se dovijao da izađe na ulicu na osnovu dobre volje komšija. Kada je pokušao svoj put da dobije na papiru "sapleo" se o zakonske paragrafe.

- Bolestan sam čovek, asmatičar, srčani bolesnik, šećeraš, a moram da se penjem merdevinama na ogradu komšije iznad, pa preko njegovog placa na ulicu Sarajlinu. Pao sam prošle godine i povredio ruku. Moja dva sina od 25 i 30 godina s posla iz noćne smene vraćaju se verući se ogradom, kao i svi naši prijatelji. Moja supruga suknju ne sme da nosi zbog preskakanja. Struju mi ne čitaju jer ne mogu da me nađu, kao ni vodomer pa sve to plaćam "od oka" i procene - priča Živadin porodičnu muku.

On kaže da je plac kupio 2004. godine od stare gospođe koja tu dugo nije živela. Živadin priznaje da je plac platio oko 4.000 evra, daleko manje nego što je tržišna cena u tom naselju, na pet minuta od centra grada.

- Ta starica je drugi deo svog placa, do ulice Sarajline, ranije prodaja komšiji koji je svoj plac ogradio, čime je meni presekao put koji je tu postojao. Kada sam ja kupio plac, u opštini sam dobio rešenje da imam prava na put. Komšija je to rešenje pobio jer ni bivša vlasnica placa ni kasnije ja, put nismo koristili više od tri godine. Nisam ga koristio jer sam neko vreme, dobrom voljom komšije koji izlazi na Ulicu Mome Stanojlovića, išao preko njegovog dvorišta. Kada je on ozidao još jednu kuću i ostavio prolaz od pola metra pokušao sam da dobijem izlaz na Sarajlinu. Nisam znao zakon i sada sam "zazidan" sa svih strana - kaže očajni čovek.

Porodica Josifović osam godina nije imala ni vodu, pošto i za to moraju imati prolaz od nekog komšije i dozvolu. Vodu su dobili kada ih je lane kroz svoj plac pustio komšija Aleksandar Gajović.

Josifovići ne mogu ni terasu da izbetoniraju jer nema načina da do svog placa donesu džakove cementa. Ne mogu ni da kupe drva za orgev jer nema načina da ih doteraju sem u naručje, pa preko ograde.

Za sada mogu da stignu do kućnog praga jer im je komšija iznad dopustio da iz Sarajline, preko njegovog praznog placa, stignu do ograde i preskoče je. Ako komšija svoj plac proda ili nešto na njemu sagradi Josifovići neće imati ni prilaz preko merdevina. Zakon nije na njihovoj strani.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne možete mi ništa :)

    28. april 2014 | 21:02

    I tako ti kažem, ja bi tu zazidao sve četiri strane i prokopao tunel do ulice! :)

  • Mikishon

    28. april 2014 | 20:47

    Svašta ima u ovoj Srbiji

  • Ludaca

    28. april 2014 | 21:24

    ni pametnog naroda ni ludje drzave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA