Kolima ubila tinejdžera na biciklu, pa tražila odštetu od 1,35 miliona dolara!

Šarlin Sajmon, koja je svojim kolima udarila Brendona Majevskog (17) koji je kasnije preminuo, podnela tužbu protiv pokojnog Brendona i njegovih drugova, zahtevajući odštetu od 1,35 miliona dolara za “pretrpljen bol i patnju”

  • 9

Kanadski tumači zakona i sudovi moraće da se ozbiljno pozabave pitanjem ko je prava žrtva: tinejdžer koga su udarila kola dok je vozio bicikl ili žena koja je sedela za volanom i nehotice ga lišila života, a sada ima psihičkih problema.

Rano ujutro 28. oktobra 2012. Brendon Majevski (17) i njegovi šesnaestogodišnji drugovi Ričard Meklin i Džejk Roberts vraćali su se kući na biciklima. Dok su se, jedan pored drugog vozili kolovozom sa dve trake u Insifilu u Ontariju, od pozadi ih je udarila “SUV Kia Sorento”, kojim je upravljala Šarlin Sajmon.

Brendonu je dva sata kasnije konstatovana smrt, Ričard je nekoliko nedelja ležao u bolnici zbog preloma kostiju, uključujući i prelom karlice, a Džejk je lakše povređen, prenosi Hafington post.

Šarlin Sajmon, koja je vozil brzinom od 55 milja na sat (88 km/h), iako je na toj deonici maksimalna dozvoljena brzina bila 50 milja (80 km/h), nije proglašena krivom za nesreću. Istraga je pokazala da je nesreća pre svega bila izazvana “slabom vidljivošću” zbog koje ona kao vozač nije mogla da uoči bicikliste.

Sajmonova je, međutim, u decembru podnela tužbu protiv pokojnog Brendona Majevskog i njegovih drugova, zahtevajući odštetu od 1,35 miliona dolara za “pretrpljen bol i patnju”. Ona tvrdi da pati od depresije, anksioznosti, nervoze i postraumatskog stresa i da od nesreće “znatno manje uživa u životu”.

Porodica Majevski je šokirana i podneli su protivtužbu tražeći isplatu nadoknade od 900.000 dolara.

- Očajna sam i u šoku. Ubila mi je dete, a sada iz toga želi da izvuče korist. Kaže da ona pati? Neka zaviri u moju glavu i videće užas i košmare - kaže Veneta, dečakova majka.

Otac pokojnog dečaka kaže da tinejdžeri jesu krivi za nesreću, jer su vozili uporedo jedan pored drugog, bez reflektora, u tamnoj odeći i bez kaciga.

- Ali, deca su i mogu da pogreše. To se ne sme naplaćivati - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bokitza

    28. april 2014 | 22:30

    Ova je pukla !

  • Drgag

    28. april 2014 | 23:11

    Ljudi mogu da budu teška stoka (izvinjavam se divnim bićima koja su nam od velike koristi, ali nemam adekvatniji izraz).

  • Zoran

    29. april 2014 | 06:24

    Petra Cvijic... Ako je bila slaba vidljivost, trebalo je da prilagodi brzinu uslovima puta. Da sam ja roditelj toj deci, pogazio bih nju i resio i osvetu i njen zahtev za odstetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA