Pastor dobitnik Vučićeve nagrade za balet!

Priznanje "Radomir Vučić" će mladom baletskom umetniku Igoru Pastoru biti uručeno sutra uveče na Velikoj sceni, pre početka predstave "Krcko Oraščić" koja će biti izvedena povodom Svetskog dana igre

  • 2

Solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Igor Pastor, ovogodišnji je dobitnik nagrade "Radomir Vučić", koja se dodeljuje mladim, talentovanim baletskim igračima do 28. godine života za ostvarene solističke ili glavne uloge iz repertoara nacionalnog teatra.

Priznanje će mladom baletskom umetniku biti uručeno sutra uveče na Velikoj sceni, pre početka predstave "Krcko Oraščić" koja će biti izvedena povodom Svetskog dana igre.

Odluku o laureatu jednoglasno je doneo žiri u sastavu Konstantin Kostjukov (predsednik) i članovi Anđelija Todorović i Svetozar Adamović na jučerašnjoj sednici.

U obrazloženju žirija navodi se da je Pastor odgovornim i požrtvovanim radom ostvario izuzetan napredak tumačeći uloge u klasičnom, neoklasičnom i savremenom repertoaru i kao mlad igrač pokazao izuzetnu umetničku zrelost.

Značajna su njegova ostvarenja u baletskim predstavama na repertoaru Narodnog pozorišta: "Krcko Oraščić", "Kraljica Margo", "Uspavana lepotica", "Labudovo jezero", "Žizela", "Ko to tamo peva", "Aleksandar", a ostvarene uloge zrelo i tehnički precizno prezentovane publici, ocenio je žiri.

Nagrada "Radomir Vučić" ustanovljena je 2011. godine, a dosadašnji dobitnici su Jovica Begojev, Miloš Marijan i Bojana Žegarac. Ovogodišnjem laureatu nagradu će uručiti v. d. upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA