Teško ranjeni gradonačelnik Harkova prebačen na lečenje u Izrael

- Izraelski lekari su sinoć došli u Harkov i pohvalili rad naših doktora, ali su ipak preporučili da gradonačelnik Genadij Kernes bude prebačen na lečenje u Izrael - Izjavio je portparol gradskog veća Jurij Sidorenko

  • 0

Gradonačelnik Harkova na istoku Ukrajine Genadij Kernes, koji je juče teško povređen pošto ga je nepoznati napadač ranio iz vatrenog oružja, prevezen je tokom noći u Izrael na dalje lečenje, izjavio je portparol gradskog veća Harkova Jurij Sidorenko.

- Izraelski lekari su sinoć došli u Harkov i pohvalili rad naših doktora ali su ipak preporučili da gradonačelnik bude prebačen na lečenje u Izrael. Oni su zaključili da je transport pacijenta moguć, pa je avion sa njima poleteo sa aerodroma u Harkovu jutros oko 3:20 časova - rekao je Sidorenko za Interfaks, a preneo je Glas Rusije.

Kernes je ranjen juče u leđa dok je bio na džogingu, nakon čega je u nesvesnom stanju prebačen na hitnu operaciju, izjavio je direktor Instituta za hirurgiju u Harkovu Valerij Bojko. Operacijom je zaustavljeno krvarenje, ali je Kernes i dalje u teškom zdravstvenom stanju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA