Golubovi u KG problem za Vladu Srbije: To su bezobrazne ptice! (FOTO) (VIDEO)

Poslanici gradske skupštine grada Kragujevca na poslednjem zasedanju imali su zanimljivu raspravu - šta činiti s golubovima koji su se namnožili zbog čega ometaju dnevne aktivnosti građana

  • 9

Na protekloj sednici Skupštine grada Kragujevca, koju je obeležilo deljenje URS-a, sumnja u opstanak vladajuće većine, optužbe u vezi plaćanja građevinskog zemljišta, sasvim neočekivano u prvi plan su "izleteli" golubovi.

Pred sam kraj sednice, dok se većina odbornika vrpoljila u foteljama, u delu predviđenom za odbornička pitanja, odbornica SNS prof. dr Anđelka Stojković Anđelković postavila je pitanje postoji li u gradu služba koja se bavi kontrolom namnožene golubije populacije.

- Golubovi su se toliko umnožili, makar u centru grada, da ometaju dnevne aktivnosti građana. Kako izađete iz solitera možete biti zapljusnuti golubijim izmetom. Kola su takođe upropašćena istim. Smatram da je to veliki problem. Operete kola, vratite se, ona su opet upropašćena. Farba se upropašćava, a finansijski troškovi građana značajno rastu. Osim toga, ako vas golub dok izlazite iz solitera upropasti, vi morate da se vratite kući, da prekinete sve aktivnosti i planove i da izgubite grdno vreme dok se ponovo sredite - ukazala je odbornica SNS prof dr Anđelka Stojković Anđelković.

Mada su mnogi očekivali, prvi golubar grada Kragujevca, gradonačelnik Veroljub Stevanović, nije komentarisao problem. Kada se dr Vladan Vučićević, samostalni odbornik i golubar javio za reč svi odbornici znali su šta ih čeka - komentar najvrcavijeg odbornika.

- Ja mislim da ovo pitanje treba da reši Vlada na čelu sa gospodinom Vučićem jer bilo bi nepošteno da mi to rešimo u gradu Kragujevcu, a da se to ne reši na nivou Srbije. Golubovi jesu bezobrazne ptice, vi se lepo obučete, stavite lepu frizuru, pođete na fakultet, a onda vas upropasti golub. Ne znam kako to on vas upropasti i šta vam uradi, valja vrši nuždu po vama. Sada mi rešavamo pitanje golubova, jel tako, a šta ćemo ako vas upropasti vrabac? Jeste manje, al' je upropašćeno - zaključuje dr Vučićević.

On je dodao i da Venecija svoju ogromnu turističku popularnost duguje delimično i ovim pticama, čime Kragujevac očigledno može da joj parira.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    29. april 2014 | 19:21

    Golubovi su leteći pacovi. Prenose veliki broj zaraza.

  • Sandra

    29. april 2014 | 21:51

    Stanari centra grada ne mogu ni da žive a ni da spavaju od golubova. Od zvukova koji proizvode i prljavštine koju ostavljaju za sobom. Događalo se da uđu u spavaće sobe kroz terasu. Podržavam istrebljenje i prijavljujem se i da pomognem ako treba.

  • Ljubitelj prirode

    29. april 2014 | 12:49

    Ne dirajte mi golubice :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA