KRSTIĆ: Penzije će biti smanjene do kraja godine!

Ministar finansija rekao da Srbija u naredne četiri godine treba da uštedi oko 170 milijardi dinara a da samo u 2014. i 2015. godini treba da se uštedi oko milijardu evra i dodao da u javnom sektoru postoji postoji višak zaposlenih

Do kraja godine moraće da dođe do smanjenja penzija, rekao je ministar finansija Lazar Krstić.

On je najavio da će prioritet ministarstva na čijem je čelu biti fiskalna konsolidacija i uvođenje finansijske dicipline.

U intervjuu za Radio-televiziju Srbije, Krstić je rekao da Srbija u naredne četiri godine treba da uštedi oko 170 milijardi dinara a da samo u 2014. i 2015. godini treba da se uštedi oko milijardu evra i dodao da u javnom sektoru postoji postoji višak zaposlenih.

Ministar je kazao i da treba da se analizira situacija i odredi kako treba da izgleda javna uprava i da li javna preduzeća treba da imaju socijalnu funkciju, a ljudi u njima velike beneficije.

On je podsetio da će Vlada Srbije od 1. jula u javnom sektoru smanjiti plate za 10 odsto i ukinuti solidarni porez, a da će ostatak morati da se pronađe na rashodnoj strani, odnosno da će morati da se obavlja rigoroznija kontrola troškova javnih preduzeća.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    30. april 2014 | 00:41

    Ako si glasala,neka ti smanje sada,nijedna vlada od 2000-te nije smanjivala plate i penzije...eto vam Vucic,*ebo vas on.

  • Ne pita se covek

    29. april 2014 | 22:46

    Necete vi docekati kraj godine na vlasti, cim se osveste ovi sto su vas izglasali

  • Bad to the Bone

    30. april 2014 | 00:48

    Krajnje krajnje bezdusno!!! Ljudima koji jedva spajaju kraj sa krajem i dobar deo penzije daju na lekove, ljudima koji nemaju nikakve sanse da u tim godinama dodatno nesto rade, ljudima koji su celog zivota radili ko robovi da bi sve garniture politicara krale bez milosti... Koje li su to skole zavrsavali svi ovi nadrinaucnici kad ovakve stvari rade??? Kakva stednja, punjenja budzeta i price za decu. Ovakvi potezi su vec ozbiljni promasaji koje Srbija debelo placa!!! Jel to neki nastavak Milosrdnog Andjela ili mi se cini???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA