UZAVRELE TENZIJE: Ukrajinska vojska potpuno spremna za rusku invaziju!

- Ponovo ukazujem na stvarnu opasnost od toga da bi Rusija mogla da pošalje kopnene snage u Ukrajinu i započne rat. Naše oružane snage su stavljene u stanje pune borbene spremnosti - rekao je vršilac dužnosti predsednika Aleksandar Turčinov

  • 16

Ukrajinska vojska je u stanju pune borbene spremnosti zbog "pretnje od ruske invazije", izjavio je danas vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov, priznavši da vlada u Kijevu ne može da stavi pod kontrolu situaciju na istoku zemlje.

- Ponovo ukazujem na stvarnu opasnost od toga da bi Rusija mogla da pošalje kopnene snage u Ukrajinu i započne rat. Naše oružane snage su stavljene u stanje pune borbene spremnosti - rekao je Turčinov danas u Kijevu na zasedanju saveta čelnika ukrajinskih regiona, a preneo sajt "Raša tudej".

Turčinov je takođe pozvao na ubrzano osnivanje regionalnih samoodbrambenih snaga koje bi bile lojalne vlasti u Kijevu.

V.d. ukrajinskog predsednika je priznao i da Kijev jednostavno nije u stanju da stavi pod kontrolu područja na istoku zemlje u kojima su zgrade lokalnih uprava zauzeli proruski pobunjenici i ponovio je optužbe da neki pripadnici ukrajinske policije "sarađuju sa terorističkim organizacijama", što se, prema navodima RT, odnosi na proruske pobunjenike.

Turčinov je jutros u televizijskom obraćanju građanima Ukrajine poručio da situacija na istoku zemlje ukazuje na "pasivnost, bespomoćnost, a u nekim slučajevima i izdaju" i obećao da će otpustiti veliki broj policajaca na istoku Ukrajine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • buda

    30. april 2014 | 12:06

    ovaj Turcinov mije normalan.Inace ako mu Rusi kopneno upadnu,tu vise nece ni misa biti zivog.Dzukela ...

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    30. april 2014 | 12:32

    ZA ameriku je najvažnije da počne sukob u evropi, tada počinje da se lovi u mutnom, menjaju se odnosi, vojna industrija cveta, svi rade, masa dobija smisao,, ,,,,,,,

  • kengur

    30. april 2014 | 12:28

    Potpuno spremni da podignu ruke u vis da se predaju hahahaa!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA