U grobnicama sahranjuju na stotine živih pasa!

Organizacija za zaštitu životinja dobila je dojavu da su psi lutalice bačeni u rupu u jednoj kineskoj provinciji. Oni su preminuli kada su ih zatrpali zemljom od koje su se ugušili, dok su volonteri mogli da čuju preživele kučiće koji su cvileli moleći za pomoć

  • 11

Borci za dobrobit životinja tvrde da su otkrili na desetine pasa lutalica, uključujući nekoliko štenaca, koji su bili zakopani živi u masovnoj grobnici u Kini.

Oko 100 životinja su bacili u jarak dubok 6 metara koji su iskopali koristeći tešku mašineriju, što sve navodi da kineska vlada stoji iza ovih ubistava, rekli su aktivisti.

Kada su ih bacili u rupu, zemlja ih je samo zatrpala dok su se oni verovatno ugušili. Jedno štene i tri psa su spasena nakon što je organizacija pozvana da istraži ovaj zločin.

Oni su rešili da vode ovaj slučaj nakon što je jedna žena u potrazi za svojim ljubimcem, u blizini deponije smeća, videla zarobljene pse prošle srede. Masovna grobnica se nalazi pored granice sa Mongolijom, u delu gde se psi smatraju gamadima.

Korisnici interneta izrazili su svoj bes nakon što su slike pasa pre "sahrane" postavljene na kineski Fejsbuk. Kada je organizacija posetila sajt, videli su da jama popunjena zemljom.

- Dobili smo dojavu od ljudi da se neki psi nalaze u rupi, ali kada smo otišli sledeći dan već je bila zatrpana. Mogli smo da čujemo cvilenje dok smo iskopavali rupu - rekao je Li Je (28), jedan od aktivista.

Aktivisti se slažu u jednom, da je ovo varvarstvo i bezdušan čin.

- Kada su volonteri došli sledeći dan, videli su zatrpan rov. Ali, čuli su plač nekih kučića koji su se nalazili na dnu. Neki su spaseni, pretrpeli su traumu, ali su živi - rekao je jedan borac za dobrobit životinja.

Kada su sledeći dan došli na mesto zločina, mrtvi psi su već bili premešteni. To su, po njihovim rečima, učinili lokalni zvaničnici. Organizacija je bagerom došla do masovne grobnice, ali su pre iskopavanja videli da je šest ljubimaca povređeno tokom premeštanja.

- Ovi psi su imali zemlju u ustima i nosu, što znači da su bili prebačeni na drugo mesto pre nego što smo mi stigli - rekao je jedan volonter.

Jedan zvaničnik je odbacio optužbe i rekao da istažuju da li su psi zakopani živi.

- Sa uverenjem mogu da vam kažem da mi nešto tako nismo uradili, čak nismo ni odgovorni za pse lutalice - rekao je zvaničnik agenciji AFP.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojkan

    30. april 2014 | 16:44

    Putine ko Boga te molim daj ispali te atomke sto imas da nestane ovaj sljam koji se naziva imenom covjek,Izgubili smo se u nemoralu,zudnjom,mrznjom,ne postovanju nicega.Rado bih nestao sa ove planete da ima neko mesto bez rata,mrznje,ubistava i svega sto je poteklo od nazovi covjeka. puuuuu

  • lol

    30. april 2014 | 16:11

    O Bože! :O

  • srdjan

    30. april 2014 | 16:19

    Goveda kineska....daleko im lepa kuca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA