KAD SE ZAMENE ULOGE: Muzičari sve češće kao glumci, a glumci kao muzičari! (VIDEO)

Sigal i Lori će beogradskoj publici pokazati svoje umeće sviranja bluza - održaće koncerte u Sava centru 24. juna, odnosno 14. jula

  • 3

"Tabadžija" Stiven Sigal i Hju Lori, poznatiji kao doktor Haus uskoro će posetiti Beograd. Međutim, oni se publici neće predstaviti glumom, kojom su se proslavili, već će pokazati umećem sviranja bluza - održaće koncerte u Sava centru 24. juna, odnosno 14. jula.

Britanski glumac Lori, koji se proslavio ulogom doktora namćora koji rešava medicinske misterije, u slobodno vreme voli da svira bluz i trenutno se nalazi na turneji na kojoj promoviše album "Didn't it rain".

Sigal, nosilac crnog pojasa sedmi dan i aikido majstor, je javnosti poznatiji kao glumac, iako ima dva albuma koje su kritičari pohvalili.

Njegov prvi cd iz 2005. godine "Songs of the Cristal Cave", na kojem je radio sa čuvenim Stivijem Vonderom, bio je najbolje prodavani bluz album u Evropi, a "Mojo priest" iz 2006. je proglašen za jedan od najboljih albuma u svetu te godine.

Oni su samo jedni od mnogih priznatih glumaca, odnosno muzičara, koji su popularnost iz jedne preneli u drugu profesiju. To su uradili i Dženifer Lopez, Madona, Sting, koje su građani Srbije bili u mogućnosti da vide.

Seks simbol šezdesetih godina prošlog veka Merilin Monro glumila je i pevala, dok se Patrik Svejzi pokazao podjednako uspešnim i kao glumac, plesač i muzičar. Čak je i komponovao i pevao jednu od popularnih numera za svoj "Prljavi ples" (She's like the wind).

Zvezde i na "stejdžu" i na platnu su i Britni Spirs, Džoni Dep (koji je nastupio i u Beogradu u SKC-u) , Džastin Timberlejk, Brus Vilis, Ajs Ti, Tim Robins, Rasel Krou...

Domaća scena, takođe, nije izuzetak, pa tako i u filmovima i na bini možemo videti, ali i slušati Žiku Todorovića, Anu Sofrenović, Anicu Dobru, Sergeja Trifunovića, Ivana Jevtovića, Tanju Bošković, Ivana Bosiljčića, Dragana Jovanovića, Minu Lazarević i mnoge druge.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA