Srpski klinac (11) svojim remek-delima oduševio i Hafington post (FOTO) (VIDEO)

O mladom umetniku Dušanu Krtolici (11) hvalospev objavio i čuveni američki portal i najavio ga kao genija iz Srbije, koji je počeo da stvara sa samo dve godine

  • 17

Dok većina dečaka njegovih godina i dalje crta čiča Glišu, 11-godišnji dečak iz Srbije Dušan Krtolica crta umetničke radove koje oduševljavaju svakoga, objavio je američki novinski portal "Hafington post".

- Dušan, 11-godišnji mladi slikarski genije iz Srbije, počeo je da crta sa dve godine, a do osme je već imao dve samostalne izložbe - navodi se u tekstu.

Od tada je ovaj mladi umetnik, o kome je Telegraf već pisao, svoje zadivljujuće crteže sa mnogo detalja predstavio na još dve izložbe, od kojih je ona novija održana početkom aprila.

Ti crteži, uglavnom nacrtani grafitnom ili hemijskom olovkom, najčešće predstavljaju životinje, uključujući one iz praistorije, objavio je "Hafington post" na svom sajtu.

Američki portal prenosi da Dušan mnogo voli životinje i poseduje bogato znanje o njima, kao i geološkim periodima i životinjama koje su tada živele.

- Osnovac iz Beograda naučio da crta pre nego što je prohodao, a jednog dana bi želeo da napravi sopstvenu enciklopediju životinja - navodi se u članku, ilustrovanom velikim brojem Dušanovih crteža.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jp

    1. maj 2014 | 14:42

    Svaka cast dušo. Želim ti da budeš jako uspešan u svetu jer nažalost kod nas u Srbiji vlada poremecaj pravih vrednosti. .

  • bobo

    1. maj 2014 | 14:53

    Neguj taj talenat klinac!! A vi roditelji usmerite to dete kako treba. Ja sam tako svoj talenat igubio

  • iThink

    1. maj 2014 | 14:46

    Svaka čast, nemam reči. Crteži su stvarno odlični. :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA