Pogledajte potresni klip potonulog trajekta, koji je snimilo dete! (VIDEO)

Situaciju na trajektu nekoliko minuta pred potonuće zabeležio je kamerom jedan od južnokorejskih učenika, koji je izvučen iz olupine. Snimak je, na zahtev oca, objavljen

  • 0

Potresni video snimak poslednjih minuta pred potonuće južnokorejskog trajekta objavljen je na zahtev oca jednog od učenika čije je telo izvučeno iz olupine. Snimak je pronađen na telefonu 17-godišnjaka, a mediji su ga objavili na zahtev oca.

Na snimku koji je Park Su-Hjeon (17) napravio u trenutku kada se trajekt nakrenuo na desnu stranu, vidi se kako se učenici najpre smeju i šale, a zatim shvataju ozbiljnost situacije nekoliko minuta pre nego što je plovilo potonulo sa 476 osoba, većinom srednjoškolaca.

"Spasite me", šaljivo kaže jedan učenik, dok drugi predlaže da se video snimak postavi na Fejsbuk, prenose francuski mediji.

Prema brojkama koje pokazuju vreme na snimku, učenik je počeo da snima u 8:52 sati po lokalnom vremenu, nekoliko minuta pre nego što je osoblje trajekta "Sevol" uputilo prvi signal za uzbunu.

Jednom učeniku počinju da se tresu noge i spopada ga mučnina, a drugi preneraženo reaguje na naredbu da se stave prsluci za spasavanje.

Kapetan i 14 članova osoblja koji su preživeli katastrofu uhapšeni su i optuženi da su kasno naložili evakuaciju tako da učenici na kraju nisu ni mogli da se spasu.

Od 476 putnika koliko ih je bilo na "Sevolu" u trenutku nesreće, 325 su bili učenici iste srednje škole koji su se uputili na ostrvo Džedžu.

Bilans nesreće je, prema poslednjim podacima, 225 poginulih, dok se 77 njih i dalje vode kao nestali, navodi francuski list "Ekspres".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA