ŽESTOKE BORBE: Više od 20 mrtvih u Slavjansku (FOTO)

Portparol sedišta proruskih pobunjenika izjavio je da je u najnovijim sukobima poginulo čak 20 njihovih pripadnika. S druge strane, poginula su četiri ukrajinska vojnika dok je više od 30 ranjeno

  • 6

U intenzivnim borbama između ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika u Slavjansku na istoku Ukrajine danas je poginulo više od 20 ljudi, javila je "Raša tudej".

Portparol sedišta proruskih pobunjenika, koji trenutno drže Slavjansk pod kontrolom, ali je grad sada pod opsadom ukrajinskih snaga, izjavio je da je u najnovijim sukobima poginulo čak 20 pripadnika proruskih snaga, prenela je agencija Interfkas.

Sa druge strane, ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su u borbama u Slavjansku danas poginula četvorica vojnika, dok je više od 30 njih ranjeno. Ministarstvo je dodalo da i među civilnim stanovništvom ima žrtava.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov, koji se nalazi na licu mesta, potvrdio je da je u današnjim sukobima bilo žrtava i istakao: "Oni ratuju protiv nas, napadaju našu teritoriju. Moja misija je da eliminišemo teroriste."

Ministar je dodao i da ukrajinske snage koje stežu obruč oko Slavjanska izbegavaju da pucaju na civile.

- Naša jedina taktika je da malo pomalo napredujemo prema centru Slavjanska - gde su se u gradskoj skupštini i zgradi državne bezbednosti zabarikadirali pobunjenici - naveo je Avakov.

Šef ukrajinske Nacionalne garde Stepan Poltorak je izjavio: "Oni rade šve što mogu da bi nas naterali da počnemo da koristimo teško naoružanje, ali to nećemo učiniti kako bismo poštedeli civile."

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA