Produžen pritvor Radonjiću i Romiću

Portparol Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Piljić rekla je da je rešenje potvrđeno u delu u kome je pritvor produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni ometati postupak uticanjem na svedoke

  • 2

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje kojim je za još dva meseca produžen pritvor dvojici bivših pripadnika DB -a Milanu Radonjiću i Ratku Romiću.

Oni su osumnjičeni za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. u Beogradu.

Po toj odluci suda pritvor im može trajati najduže do 13. juna, posle čega će to pitanje ponovo biti razmotreno.

Portparol Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Piljić rekla je Tanjugu da je rešenje potvrđeno u delu u kome je pritvor produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Rešenje je međutim preinačeno u delu u kome je pritvor produžen i zbog opasnosti od bekstva, jer je Apelacioni sud zaključio da Radonjić i Romić ni dosadašnjim ponašanjem tokom dugogodišnjeg trajanja predistražnog i istražnog postupka nisu pokazali sklonost ka bekstvu, dodala je Piljić.

Radonjić i Romić su uhapšeni 13. januara kada je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv njih kao i protiv tadašnjeg šefa DB-a Radomira Markovića koji je u zatvoru, kao i pripadnika službe Miroslava Kuraka koj je u bekstvu. Marković je u zatvoru u Požarevcu, a Kurak nije dostupan pravosudnim organima i za njim je raspisana međunarodna poternica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    5. maj 2014 | 16:08

    Ovi nesumnjivi i dokazani zločinci su davno trebali biti osuđeni. Svemoćna nereformisana DB i pipci te službe u policiji, tužilašptvu u sudstvu i dosad su ih na jedvite jade štitili, uprkos ogromnom broja dokaza o njihovim nesumnjivim zločinima.

  • Dane

    5. maj 2014 | 17:13

    Romic legenda šmeker....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA