Bivši gradonačelnik Blaca tuži opštinu zbog mrtvih ribica, oni njega zbog fleka na zidu!

Nebojša Milosavljević, bivši prvi čovek Blaca, tuži skupštinu opštine zbog akvarijuma s mrtvim ribicama, makete jedrenjaka i stalka za papir od 300 dinara, a oni njega zato što su njegove lične stvari napravile štetu opštinskom inventaru. Sporovi traju već dve godine

  • 5

Pred sudom u Kuršumliji već dve godine bivši predsednik Blaca Nebojša Milosavljević pokušava da vrati lične stvari koje su mu ostale u kabinetu i koje mu opština nikad nije vratila.

Istovremeno, ova mala opština tuži Milosavljevića da su njegove lične stvari napravile štetu opštinskom inventaru. U toj ujdurmi za sada vodi Milosavljević koji je već dobio sporove, koje je potvrdio i niški Apelacioni sud, a kojim se opština obavezuje da mu vrati lične stvari.

- Kad sam posle deset godina napustio mesto predsednika Opštine Blace, u kabinetu su ostale sve moje lične stvari: akvarijum s dvadeset ribica, maketa jedrenjaka ručne izrade, umetničke slike, knjige, karta opštine, stalak za papir koji košta 300 dinara i jedna drvena stolica. Sve te stvari sam doneo kako bih ulepšao radni prostor - pojašnjava Milosavljević.

On kaže da je za njih sentimetalno vezan, jer ih je dobijao od prijatelja ili ih je kupovao.

- Kasnije su one ostale u kabinetu i nisu mi vraćene. Ribice su uginule, a akvarijum je potpuno rashodovan. I ostale stvari su uništene, pa sam rešio da sudskim putem dođem do njih - ističe on.

Dodaje da je posebno bio vezan za ribice, akvarijum i jedrenjak .

Dok sam bio na mesto predsednika Blaca, jedan opštinski službenik bio je zadužen za ribice i čišćenje akvarijuma. One su služile svrsi, jer su razbijale monotoniju u kabinetu i unosile živost, a kad sam otišao, prepuštene su nebrizi, pa su uginule. Čuvao sam ih sedam godina- kaže Milosavljević, uz napomenu da su mu sve stvari nakon dobijenih sudskih postupaka vraćene, ali da su potpuno uništene.

I dok se Milosavljević bori na svoj način, lokalna samouprava ga je tužila "jer su njegove lične stvari nanele štetu od 1, 2 miliona dinara".

- Slike su oštetile zid, akvarijum oštetio komodu, a maketa jedrilice ormar - navodi se u tužbi Opštine Blace koju je sud u međuvremenu odbacio.

Predsednik Blaca Radoje Krstović nije želeo da komentariše sudske sporove napominjući da on ne duži inventar i da se neće baviti time. S druge strane, zamenik predsednika opštine Blace Milivoje Ralić (SPS) kaže da Milosavljeviću niko nije osporavao da uzme svoje stvari i da opštinski funkcioneri nisu krivi što su uginule ribe u akvarijumu, kao i da su navodi Milosavljevića netačni.

- Pokvarila se pumpa u akvarijumu i ribe su uginule. Nečuveno je to da neko u službene prostorije unosi svoje stvari. A stolica je nabavljena ilegalnim putem. Ništa mu nismo branili da odnese, a on nas tuži i to za svaku stvar posebno - rekao je Ralić Pred Osnovnim sudim u Kuršumliji, gde se trenutno vodi spor oko stalka za papire.

U pitanju je stalak od pletene žice, koji vredi oko 300 dinara. Nakon što je opština izgubila tri spora, tužila je bivšeg predsednika Nebojšu Milosavljevića za nadoknadu štete u iznosu od 1,2 miliona dinara.

Bivši predsednik opštine Blace Nebojša Milosavljević kaže da sve ove stvari nemaju veliku vrednost, ali da njemu mnogo znače, te da će ih sve povratiti sudskim putem. U svim ovim sporovima, radi izvođenja dokaza učestvovali su brojni svedoci, a sporovi traju već dve godine.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA