PO PRVI PUT U SRBIJI: Pas oduzet mučiteljima!

Psa su od nehumanih vlasnika oduzeli radnici "Zoohigijene" i smestili ga u gradsko prihvatilište. Bio je mršav i s brojnim otvorenim ranama po telu

  • 15

Izmučen, izgladnjivan i mršav pas rase doga argentino, po imenu Bagzi, po prvi put u Srbiji oduzet je od vlasnika-mučitelja iz Novog Sada i smešten u prihvatilište "Zoohigijena veterina".

Pas je oduzet poslednjeg dana aprila, kada su stanari zgrade u kojoj je živeo, pozvali policiju jer je slobodno lutao zgradom, piše "Dnevnik". Radnici "Zoohigijene" na teren su izašli zajedno sa komunalnom inspekcijom.

- Čim smo došli u zgradu razgovarali smo sa stanarima. Saznali smo da je pas u vlasništvu dva momka koji su od ranije poznati policiji. Oni su psa izgladnjivali, mučili i tukli i puštali su ga da sam luta po zgradi. Nakon pregovora sa policijom, vlasnik je odlučio da nam preda psa. Svi smo bili šokirani njegovim izgledom. Bio je vidno mršav i sa brojnim otvorenim ranama po telu - kaže Snježana Šerval iz preduzeća "Zoohigijena veterina".

Ovo je prvi put u Srbiji da pas bude oduzet vlasnicima zbog nehumanog odnosa, izgladnjivanja i mučenja životinje. Trenutno se nalazi u prihvatilištu "Zoohigijena veterina", i za sada se uspešno oporavlja. Ovo gradsko prihvatilište za pse lutalice Bagziju traži novi dom, humane ljude koji će mu pružiti nesebičnu ljubav.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lidija

    6. maj 2014 | 13:12

    BRAVO!!!KONACNO DA SE PROBUDI TRACAK ZDRAVOG RAZUMA U LJUDIMA!!!! Tako treba činiti u svim slučajevima zlostavljanja zivotinja!! I kazniti kako treba mučitelje-isčasene i frustrirane patoloske ljudske kreature!!! SAMO DA SE TAKO NASTAVI,DAJ BOZE!!!!

  • Ceca

    7. maj 2014 | 05:05

    Zasto vlasnici nisu kaznjeni,pas izgleda tragicno?!! :((

  • Sandra

    6. maj 2014 | 13:42

    ...Samo cu ovo reci...sto vise upoznajem ljude,sve vise volim svog psa...braavo za ovo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA