Mišković se žali Evropskom sudu

Branilac vlasnika Delta holdinga Zdenko Tomanović rekao je u pauzi suđenja da je žalba u pripremi i da će biti podneta iduće sedmice. Mišković se žali na prekomerno opterećenje u postupku koji se vodi protiv njega

  • 7

Odbrana Miroslava Miškovića podneće Evropskom sudu za ljudska prava predstavku zbog prekomernog opterećenja Miškovića u postupku koji se protiv njega vodi.

Danas je nastavljeno suđenje u Specijalnom sudu u Beogradu vlasniku Delta holdinga, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još osmorici optuženih za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Miškovićev branilac Zdenko Tomanović rekao je novinarima u pauzi suđenja da je žalba u pripremi i da će biti podneta iduće sedmice.

On je podsetio da je Mišković bio u pritvoru sedam meseci, da je za odbranu sa slobode položio 12 miliona evra, da mu je blokirano 40 miliona evra imovine i da mu se ne dozvoljava da putuje u inostranstvo.

Tomanović je rekao da je mera po kojoj se Miškoviću ne dozvoljava putovanje u inostranstvo prekomerna, čak i za praksu domaćih sudova, jer to, kako je naveo, nije uobičajeno čak ni kad su u pitanju okrivljeni za mnogo teža krivična dela.

Advokat je izrazio očekivanje da će Evropski sud razmatrati njihovu žalbu i da će je pozitivno rešiti, s obzirom na njegovu praksu i praksu drugih sudova u Evropi.

Tomanović je prethodno, na suđenju, rekao da danas podnosi žalbu na rešenje kojim je Miškoviću za još tri meseca produžena mera oduzimanja pasoša i zabrana napuštanja boravišta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cash®

    6. maj 2014 | 19:00

    Naravno da mu ne treba dozvoliti ni slobodu ni put, a kamo li poslovanje. Čim je bio u sprezi sa političarima i njihovim finansiranjem, znači da je imao mnoga 'zelena svetla' za činjenje nečasnih dela i enormnog bogaćenja za kratko vreme. Nisam čuo da se još neko iz Delta holdinga toliko obogatio kao on (ne zaboravljam da ga je Milka Forcan napustila baš zbog saznanja o velikim nečasnim delima). Šta i kako je radio, neka i snosi posledice, kao i oni koji su s njim učestvovali u tome. Državo budi ono što treba da budeš ili bankrotiraj!

  • Marrina

    6. maj 2014 | 19:01

    Ovo samo u Srbiji moze..Jos ce na kraju da dobije odstetu a kapiram da je sve namesteno...

  • NBGoran

    6. maj 2014 | 21:11

    Opet taj lopov u novinama.Odoh u WC

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA