Uhapšeno šest osoba zbog zloupotreba u Fondu PIO

Privedeni su Ivan Đinđić, Željko Antulov, Predrag Dejanović, Dejan Filipović, Sredoje Mirković i Zorica Odavić Stamenković zbog sumnje da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe omogućili nezakonito ostvarivanje prava na starosnu penziju većem broju gradjana u periodu od 2007. do 2014. godine

  • 7

Šest osoba privedeno je zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje za 70 miliona dinara.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije osumnjičene su priveli u Tužilaštvo za organizovani kriminal zbog sumnje da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe omogućili nezakonito ostvarivanje prava na starosnu penziju većem broju gradjana u periodu od 2007. do 2014. godine, saopštio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

U pisanoj izjavi Radisavljevića navedeno je da su privedeni Ivan Đinđić, Željko Antulov, Predrag Dejanović, Dejan Filipović, Sredoje Mirković i Zorica Odavić Stamenković.

Protiv tih lica podneta je krivična prijava, a po nalogu tužioca doneta su rešenja o njihovom zadržavanju, dodaje se.

U toku dana počeće saslušanje osumnjičenih i ono će biti završeno u roku od 48 časova do kada je na snazi odluka o njihovom zadržavanju, zaključuje se u pisanoj izjavi Radisavljevića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    7. maj 2014 | 12:52

    Odlicno. Krenulo je. Kada krece obracun sa poslodavcima koji se bogate na racun radnika. Krenite da cesljate agencije za obezbedjenje, niste ni svesni sta svega ima.....

  • Sasa

    7. maj 2014 | 13:10

    Hapsi SRBIJO moja,takvu te volim...

  • Penzioner

    7. maj 2014 | 16:30

    Dođite malo i u Arilje. Službenik je strah i trepet za penzionere, a penzije deli kao da je fond njegov.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA