Anonimusi: Religija je bolest

Religija je, tvrde hakeri, uz svetske vlade najveća kočnica napretku čovečanstva, institucija koja svojom samovoljom ograničava većinu

  • 1

Haktivistički kolektiv Anonimus je 2. marta srušio tri internetske stranice povezane sa Katoličkom crkvom, a u svom proglasu naveo je: "Budimo jasni u startu: religija je bolest".

Ovaj napad u javnosti ostao je gotovo sasvim neprimećen, sve dok o njemu juče nije izvestio Kristian Post.

Hakovane su tri američke crkvene stranice iz Severne Karoline, Anonimusi su, koji su se svojim poduhvatom pohvalili na Tviteru, ostavili i 30-minutni video sa Ju Tjuba naslovljen "Ričard Dovkins: Ateista je poziv na oružje".

Ričard Dovkins jedan je od najpoznatijih svetskih naučnika, koji je zbog svog delovanja zaradio nadimak "Darvinov buldog", kao i jedan od istaknutijih predstavnika pokreta "novog ateizma".

"Religija je bolest koja stvara mržnju i nesnošljivost, bolest koja tera ljude u rat protiv svoje braće, bolest koja je došla na svet vrlo davno, kad čovečanstvo još nije bilo edukovano, bolest koja donosi lažnu nadu i suzbijanje sloboda vernicima, a često još više terora i suzbijanja sloboda onima koji su se usudili ne verovati", poruka je koju su Anonimusi ostavili na sve tri hakovane stranice.

Religija je, tvrde hakeri, uz svetske vlade najveća kočnica napretku čovečanstva, institucija koja svojom samovoljom ograničava većinu, a moć stavlja u ruke odabrane nekolicine.

(Autor: Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deon.

    23. mart 2012 | 22:23

    Religija. Najveća bolest svih vremena. Mora da je teško onima koji u autoritete gledaju kao u istinu, umesto u istinu kao jedini autoritet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA