Stradalima od kasetnih bombi 1999. u Nišu odata pošta (VIDEO)

Od kasetnih bombi kod niške pijace i u ulicama pored zgrade Univerziteta u Nišu, kao i u blizini Kliničkog centra Niš smrtno je stradalo u jednom danu 15 civila, a više desetina je ranjeno

  • 18

Polaganjem venaca i pomenom kod niške pijace odata je pošta civilnim žrtvama stradalim od kasetnih bombi na današnji dan 1999. godine u Nišu.

Odavanje pošte žrtvama stradalim od kasetnih bombi pre 15 godina organizovala je gradska opština Crveni krst.

Od kasetnih bombi kod niške pijace i u ulicama pored zgrade Univerziteta u Nišu, kao i u blizini Kliničkog centra Niš smrtno je stradalo u jednom danu 15 civila, a više desetina je ranjeno.

Niš je napadnut 7. maja 1999. godine u 11.20, kada je NATO avijacija na gradske kvartove kod zgrade Univerziteta, gradske pijace i Kliničkog centra bačila više tovara sa kasetnim bombama.

Na grad je tokom 78 dana vazdušnih napada bačeno 324 projektila, među njima i osam takozvanih grafitnih bombi, a ukupno je život izgubilo 56 civila, policajaca i pripadnika vojske iz Niša.

NATO avioni su na Niš bacili ukupno 36 kontejnera kasetnih bombi, grad je 40 puta bombardovan, od toga 28 puta noću i 12 puta po danu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    7. maj 2014 | 14:19

    SAD 666 DEMOKRATIJA

  • Kraljevina Srbija

    7. maj 2014 | 17:07

    Sta je Slobodan '99 branio, zuti su dali 5. oktobra... Postali smo marioneta zapada Beogradjanima je lepo, dosle su im razne strane firme i sad oni rade ostatak Srbije gladuje.... Dobili smo drzavu u kojoj samo srbi nemaju prava to je ta demokratija... Albanci mogu da te ubiju od batina u Presevu i nikom nista, ti ga pljuni ides 15 u zatvor (nacionalna osnova) Pljunuli smo na sve ove zrtve sada... dzabaaa isti ti sto su bacali te kasetne bombe setaju se sad nebom srbije...niko im ne smeta, nasa vojska ih vozi dzipovima VS. Svaka vojna vezba ide se u americku ambasadu da se pita nije li problem gazda... to je taj 5 oktobar i moje vidjenje na njega a '99 sam imao para i posao sad ih nemam...

  • Vavilonac

    7. maj 2014 | 15:24

    Da nije to i Evropska unija ucestvovala u tome...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA