Eksplozija u selu Bare, šestoro povređeno!

U ovom selu kod Požarevca NIS vrši istraživanja naftnog gasa. Do nesreće je došlo prilikom postavljanja eksploziva. Jedna osoba je teže povređena i ona je prevezena u Beograd. Tri osobe imaju povrede bubne opne, a dve su lakše povređene

  • 1

Šest osoba povređeno kada je došlo do eksplozije u selu Bare kod Požarevca na lokaciji Staro Groblje, gde NIS vrši istraživanja naftnog gasa. Oni nisu u životnoj opasnosti, a detonacija nije izazvala ekološka zagađenja.

- Životna sredina nije ugrožena i nema ekoloških posledica. Do incidenta je došlo prilikom izvođenja geofizičkih radova pri kojima se koristi eksploziv. Kompanija i nadležni organi trenutno sprovode detaljnu istragu o ovom događaju i utvrđuju sve činjenice - navodi se u saopštenju kompanije NIS.

Ispitivanje se obavlja tako što se u postavljene cevi ubacuje eksploziv, koji treba da se aktivira na dubini od 26 metara. Prilikom postavljanja eksploziva, pod za sada neutvrđenim okolnostima, došlo je do eksplozije u kojoj je povređeno šest radnika Naftagasa.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova rečeno je da je do eksplozije došlo na bušotini "KAC 1D", iz za sada neutvrđenih razloga oko 12.30 sati. Jedna osoba je teže povređena i ona je prevezena u Beograd. Tri osobe imaju povrede bubne opne, a dve su lakše povređene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA