RAVNA GORA POBEDITI MORA: Dan kada je Draža poveo boj protiv komunizma i fašizma!

- U srcu porobljene Evrope, armijski đeneral Dragoljub Mihailović je 1941. godine na taj dan pobio barjak slobode i prvi u Evropi započeo borbu protiv dva najveća zla tog vremena - protiv komunizma i fašizma - navodi se u saopštenju Ravnogorskog pokreta

  • 76

Ravnogorski pokret, kao i prethodnih godina, organizuje sećanje na ustanak protiv okupatora u Drugom svetskom ratu, podignut 8. maja 1941.

Kako se navodi u najavi tog pokreta, Ravnogorski pokret "organizuje proslavu Trećeg srpskog ustanka protiv okupatora u Drugom svetskom ratu, podignutog na Markovdan 8. maja 1941. godine, prvog u porobljenoj Evropi koja je pod nacističkom čizmom grcala skoro pune dve godine".

Kako se navodi u najavi, "u srcu porobljene Evrope, armijski đeneral Dragoljub Mihailović je 1941. godine na taj dan pobio barjak slobode i prvi u Evropi započeo borbu protiv dva najveća zla tog vremena - protiv komunizma i fašizma".

Ravnogorski pokret neguje i čuva tradiciju Jugosloveneke vojske, kasnije Jugoslovenske vojske u Otadžbini i na taj dan organizuje okupljanje preživelih ratnika udruženja oslobodilačkih ratova, porodica, simpatizera i poštovalaca prvog gerilaca Evrope, njegovih oficira i boraca, dodaje se u najavi skupa.

Ravnogorci, kao čuvari slobodarskog duha kroz istoriju uvek ovoj proslavi daju značajnu podršku i u njoj svi aktivno učestvuju. Postrojavanje ravnogoraca zakazano je za sutra u 9 časova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    8. maj 2014 | 08:02

    Слава Ђенералу Дражи и Његовој Горској Стражи ~ С вером у Бога за Српство до Гроба """"".

  • JANKO

    8. maj 2014 | 08:20

    Idemo svi da odamo počast pravom srpskom junaku đeneralu Draži.

  • aleksandar

    8. maj 2014 | 08:56

    E moji Srbi, sluzili ste Hrvatu, a izdali ovakvog coveka. I treba ovo da nam se desava. |Prokleti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA