Švercer pokušao da pobegne carinicima na Horgošu! (FOTO)

Vozač kombija na graničnom prelazu je najpre izjavio da prevozi odeću koja treba da bude ocarinjena, ali je ubrzo nakon toga pobegao

  • 6

Neuobičajen slučaj dogodio se na graničnom prelazu Horgoš kada je vozač kombija "mercedes-sprinter" sa slovačkim registarskim oznakama, pokušao da pobegne sa graničnog prelaza nakon što je izjavio da prevozi tekstilnu robu koja treba da bude ocarinjena.

Sve se dogodilo u utorak uveče, kada je na ulazu u zemlju zaustavljen kombi kojim je upravljao srpski državljanin iz Sente, koji je na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, odgovorio potvrdno rekavši da prevozi tekstil namenjen uvozu u Srbiju.

Carinik ga je potom uputio da se javi nekoj od dostupnih špediterskih kuća, kako bi se sačinila odgovarajuća dokumentacija za uvoz, ali je nakon izvesnog vremena primećeno da ni njega ni vozila nema na graničnom prelazu.

O svemu je obaveštena i granična policija, zahvaljujući čemu su begunci uhvaćeni i pod pratnjom sprovedeni nazad do graničnog prelaza.

Tada je ustanovljeno da robu koju su prevozili prate i dve fakture, ali da se one ne slažu sa stvarinim stanjem u vozilu. Detaljnim pregledom utvrđeno je da se u vozilu nalazilo preko 20.000 komada novog, ženskog donjeg veša.

Ukupna vrednost prekršaja procenjena je na gotovo 13.000 evra i to tako što je vrednost robe utvrđena komisijski, a zadržano je i vozilo, s obzirom da vrednost robe prelazi 1/3 njegove vrednosti.

Na graničnom prelazu Gradina, 5. maja, u autobusu koji saobraća na liniji Istanbul- Beograd, otkrivene su dve putnice koje su pokušale da prokrijumčare tekstilnu robu iz te zemlje.

Iako su tvrdile da nemaju ništa da prijave za carinjenje, ove dve putnice iz Beograda i Temerina, prenosile su u prtljagu veliku količinu razne tekstilne robe očigledno namenjene za preprodaju.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • П.Ф.К.!

    8. maj 2014 | 14:25

    А опуштено прође 3 тоне шиптарског хероина сваких 15 дана а ви хапсите гаће, комедија

  • Gradjanin X

    8. maj 2014 | 17:15

    Evo ja sam radio legalan uvoz za sirovinu u vrednosti od 13.800 eur. Za taxe, resenja, ateste, potvde o usaglasenosti, naknade, carinu i PDV dato je jos 800.000. Ovo je drzava-reketas koja losom primenom propisa i zakona tera ljude na sverc. Na granici carinik verovatno "kosta" mnogo manje....

  • Mikica

    8. maj 2014 | 13:28

    Hhaaahaa,ja u ovo neverujem jer znam jako dobro stanje na madjarskoj granici.haaahaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA