Čak 90 odsto Rusa obožava Putina

Razlozi zbog kojeg Rusi obožavaju predsednika jesu što je ujedinio Krim sa Rusijom, zato što je energičan, odlučan i zbog toga što je vizionar. Takođe, stanovnici Rusije cene njegove liderske sposobnost, poštenje i nesebičnost

  • 37

Predsednik Rusije Vladimir Putin kao političar izaziva pozitivne emocije kod većine ljudi u toj zemlji, tvrde sociolozi na osnovu ankete koja je sprovedena u Rusiji. Oni su do takvog zaključka došli na osnovu rezultata prema kojem samo 4 odsto Rusa ne voli Putina, kod 3 odsto on budi frustracije, a kod istog procenta skepticizam.

Razlozi zbog kojeg ga ostala većina od 91. procenta obožava jesu što je ujedinio Krim sa Rusijom, zato što je energičan, odlučan i zbog toga što je vizionar.

U anketi se i svaki četvrti ispitanik izjasnio da je siguran da je Putin garant bezbednosti zemlje. Nešto manje, 24 odsto, ceni predsednikove liderske sposobnosti, a 22 odsto ga vidi kao lidera sposobnog da povrati red u zemlji.

Rusi smatraju i da im je predsednik sposoban da pravi kompromise i ujedinjuje različite političke snage, da je čovek od principa, a cene i njegovo poštenje i nesebičnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA