SPREMNI ZA RAT: Rusko nuklearno oružje je u borbenoj gotovosti! (VIDEO)

- Naša nuklearna trijada (na kopnu, moru i vazduhu) je u stalnoj borbenoj gotovosti, sistematski sprovodimo zamene na savremenim raketnim sistemima sa vrhunskim vojnim dostignućima - rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu predsedniku Putinu

  • 54

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je danas predsedniku Vladimiru Putinu, koji je proveravao borbenu spremnosti u jeku krize u Ukrajini, da je ruska nuklearna sposobnost na kopnu, moru i vazduhu na najvišem nivou.

- Naša nuklearna trijada (na kopnu, moru i vazduhu) je u stalnoj borbenoj gotovosti, sistematski sprovodimo zamene na savremenim raketnim sistemima sa vrhunskim vojnim dostignućima - rekao je Šojgu predsedniku Putinu, prenele su ruske agencije.

Pod komandom predsednika Putina danas su uspešno testirane tri strateške balističke rakete u okviru planiranih vojnih vežbi kontrole oružanih snaga Rusije, prenela je agencija Itar tas s.

Dve balističke rakete su lansirane sa podmornice Tula u Barencovom i Ohotskom moru.

Raketne bojeve glave dostigle su područja u severnoj i severoistočnoj Rusiji prema unapred sračunatom vremenu, rekao je portparol ruskog ministarstva odbrane.

Ruske strateške raketne snage uspešno su testirale i interkontinentalnu balističku raketu "RS-12M Topolj" sa severnog ruskog kosmodroma Pleseck, u Arhangelskoj oblasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љути Четник

    8. maj 2014 | 14:44

    Slava Rusiji ! Ali rat ne treba nikom

  • стрептомицин

    8. maj 2014 | 14:52

    Чисто да се зна. Да се НАТО злотвори не занесу у сопственој пропаганди и учине погрешан корак.

  • bacac plamena

    8. maj 2014 | 14:46

    Ураааааа! Слава Русији. Нема зезања!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA