PANIKA: Najezda divljih svinja kod Pećinaca! (VIDEO)

- Velike količine kukuruza su uništene ovom najezdom, a šteta se meri milionima - kaže Mirjana Sremčević, poljoprivrednica iz Karlovčića

  • 8

Dosada nezabeležena najezda divljih svinja u selu pećinačke opštine Karlovčić, preti da uništi kukuruz čiji će rod biti prepolovljen, pa su u pomoć prišli lovci opštinskog udruženja "Obedska bara".

- Velike količine kukuruza su uništene ovom najezdom, a šteta se meri milionima - kaže Mirjana Sremčević, poljoprivrednica iz Karlovčića, a prenosi "RTV".

Metodama kao što su paljenje guma, bacanje petardi, pa čak i stražom, poljoprivrednici pokušavaju da za zaštite useve, ali izgleda da ništa nije dovoljno da otera divljač iz ovog područja, tvrdi Sava Devrnja čija je njiva već pretrpela štetu od divljači.

U lovačkom udruženju "Obedska bara" tvrde da su preduzete sve neophodne mere za rešavanje ovog problema. Uz dozvolu Lovačkog saveza Vojvodine, angažovan je određen broj lovaca na najugroženijim područjima, a dozvole za odstrel divljih svinja izdaju se svakodnevno, kaže Milovan Naić, sekretar Lovačkog udruženja "Obedska bara".

(Telegraf.rs / RTV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    8. maj 2014 | 22:10

    Pa da,stoka ima najlakše rešenje...ubiti životinju....a sad ću dobiti 1000 minusa,od mrzitelja....

  • ****

    8. maj 2014 | 22:15

    To ovi rodjaci aktuelnih vlastodrzaca krenuli u posetu......

  • kupinovo

    9. maj 2014 | 06:10

    Pa zasto ne zovu jednu ekipu Krimi-Krivolovaca iz Kupinova da doskoce u pomoc! Kod njih cak i zamenik komandira stanice policije kupuje meso.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA