Železara privremeno obustavlja proizvodnju

U Železari Smederevo u toku je kraći proces obustave proizvodnje. Menadžment preduzeća najavio je da će potražiti trajna rešanja koja bi doprinela radu i poslovanju Železare

  • 2

Železara Smederevo na kratko će obustaviti proizvodnju zbog nedostatka sirovina, ali i minimiziranja troškova.

 

- U cilju prilagođavanja obima proizvodnje i dinamike rada Fabrike novonastalim uslovima u regionu iz koga Železara nabavlja sirovine, kao i obezbeđenja finansijskih sredstava iz kreditnih linija korišćenih tokom 2013. i početkom 2014. godine, čije je obnavljanje u toku, a radi minimiziranja troškova, Železara Smederevo je ušla u proces kraće obustave proizvodnje - navodi se u saopštenju skupštine Privrednog društva Železara Smederevo.

 

U periodu obustave proizvodnje obaviće se planirani remont u pogonima glavnog proizvodnog toka, a očekuje se i nastavak poslovanja u tekućoj godini u uslovima sličnim prethodnoj poslovnoj godini. Kako se dodaje, "skupština i menadžment Železare daće maksimalni doprinos i u aktivnostima koje se vode na traženju trajnih rešenja za rad i poslovanje Železare".

 

Železara Smederevo od nedavno ima problema sa poslovanjem zbog nedostatka sirovina.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Horus

    9. maj 2014 | 13:04

    Naravno! Radila je punom parom dok ameri nisu pretopili nase tenkove od najkvalitetnijeg celika za svoje potrebe... Srbijo dokle ces na izborima davati legitimet ljudima da tvoje interese jeftino prodaje za sopstvene interese?!

  • Brale

    10. maj 2014 | 08:08

    Zelezara privremeno proizvodi. To da ne radi do je redovno stanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA