UŽAS U KRALJEVU: Ubijaju životinje zbog birokratije!

Za nekoliko dana, koliko su u azilu, umrla su četiri šteneta patuljastog pinča, dvoje su u kritičnom stanju, a nastradalo je i desetak zečeva

  • 3

Mladunci životinja koje su nedavno zaplenjene kod Tutina počeli su da umiru zato što azil za pse u Kraljevu nema karantin ni veterinara, prenosi "Alo!".

Za nekoliko dana, koliko su u azilu, umrla su četiri šteneta patuljastog pinča, dvoje su u kritičnom stanju, a nastradalo je i desetak zečeva.

Naime, po nalogu veterinarske inspekcije, švercerski kombi pun ptica, papagaja, zečeva, hrčkova i rasnih šetanca, dovezen je u Kraljevo kako bi životinje bile smeštene u karantin, ali je problem što azil za pse nema karantin niti veterinara.

- Taj zaplenjeni kombi je bio pun ovih životinja, naslaganih jedne na druge u kavezima, bez hrane i vode. Polovina njih je i već uginula, a ova druga je u teškom stanju. Treba im hitna pomoć, a inspekcija se slepo drži pravilnika, koji, pritom, ne može da primeni - apeluje Danijela Jović iz Društva za zaštitu životinja "Spaske" iz Kraljeva.

Naime, veterinar je došao samo da bi napravio zapisnik o uginulim životinjama. Kada je veterinarskoj inspekciji rekao da životinje moraju biti sklonjene kako bi preživele, u inspekciji su odgovorili kako njih to ne zanima i da po zakonu životinje u karantinu moraju da ostanu 15 dana.

Nekoliko društava za zaštitu životinja iz cele Srbije najavilo je da će podneti krivičnu prijavu protiv veterinarske inspekcije u Kraljevu i odgovornih inspektora zbog zlostavljanja životinja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • вукмир

    9. maj 2014 | 15:19

    Ево ПРЕКЛИЊЕМ некога од људи из Власти да се смилују и заинтересују да се ови мученици спасу! Само један позив из надлежног Министарства ће све да реши. МОЛИМ ВАС!

  • M

    9. maj 2014 | 14:54

    Srbijo, stidi se!!!

  • Šok

    9. maj 2014 | 15:59

    Dobro...da li postoji iko normalan da spreči ovaj užas???? Gde će vam duša...???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA