Sve više Vojvođana traži mađarsko državljanstvo!

Samo se u Subotici dnevno primi 80 do 120 molbi. Osnovni zakoni za sticanje dvojnog državljanstva je poznavanje mađarskog jezika i da je neko od predaka bio državljanin ove zemlje

  • 26

Oko 40 odsto vojvođanskih Mađara zatražilo je dvojno mađarsko državljanstvo, procenjuju konzulatu ove zemlje u Subotici.

Konzul Laslo Takač rekao je za "Mađar so" da se još uvek mnogi interesuju za mađarsko državljanstvo, da se samo u Subotici prima 80-120 molbi dnevno, a da se nedeljno dvaput održavaju izmešteni konzularni dani.

- Zainteresovani koji žele svoju dokumentaciju predati u Generalnom konzulatu moraju zakazati termin što može da potraje i tri, četiri nedelje. Ovaj proces se neće završiti, niko ne mora da se brine da neće stići na red - rekao je Takač.

Zakon o dvojnom državljanstvu primenjuje se oko tri godine, a osnovni uslovi za sticanje dvojnog mađarskog državljanstva su poznavanje mađarskog jezika i da je neko od predaka bio državljanin Mađarske.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    9. maj 2014 | 15:49

    Ma i treba!! Svi cemo postati Madjari, Bugari, Rumuni.... A nase vođe nek ostanu Srbi jer je jedino njima lepo i dobro u Srbiji.

  • Joca BG

    9. maj 2014 | 17:31

    Pa šta da radim kad nemam posao? Duguje mi platu za tri meseca juče sam jedva zamolio pazi zamolio glavnog da mi da da platim net 2000 da mi bar to ne iskljuce znači dodje mi još samo 70.000 odmah bi se odrekao Srpskog pusti ti Srbiju i patriotizam jedan život imamo ....

  • IN

    9. maj 2014 | 17:44

    U Subotici bez znanja madjarskog jezika ne moze posao da se dobije i ko je do te mere dozvolio da se obesmisli srpski jezik. Mi smo dozvlili dvojna drzavljanstva a ljudi koriste ono sto im je dozvoljeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA