NATO: Na Kosovu smo sprečili genocid!

- Pokušavajući da odbrane protivzakonitu aneksiju Krima, ruski lideri su napali legitimitet NATO operacija u Libiji i na Kosovu - rekao generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen u govoru studentima univerziteta u Talinu

  • 60

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen kaže da je intervencija NATO u kosovskoj krizi imala za cilj da spreči genocid i da je bila u skladu s poveljom UN.

- Pokušavajući da odbrane protivzakonitu aneksiju Krima, ruski lideri su napali legitimitet NATO operacija u Libiji i na Kosovu - rekao je Rasmusen u govoru studentima univerziteta u Talinu.

Generalni sekretar je optužio Rusiju da izvrće činjenice, navodeći da je operacija u Libiji bila izvedena uz saglasnost Saveta bezbednosti UN.

- Na Kosovu je cilj bio da se spreči genocid, što je u skladu sa Poveljom UN - rekao je Rasmusen studentima.

Najveći deo govora generalnog sekretara odnosio se na tekuću ukrajinsku krizu, za koju je optužio ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Putin i njegova vlada pokazuju potpuni prezir prema međunarodnom pravu - konstatovao je Rasmusen i najavio uzvratne mere NATO. Te mere će, kako je objasnio, obuhvatiti reviziju starih i stvaranje novih odbrambrenih planova na istočnim granicama NATO, pojačane vežbovne aktivnosti i rasporedjivanje novih trupa u regionu izmedju Crnog i Baltičkog mora.

- Poručujem Rusiji: odstupite sa ivice - preneo je Rasmusen studentima, ističući da je NATO nepokolebljivo rešen da odbrani sve svoje članice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    9. maj 2014 | 16:11

    Mars smradovi jedni!!!

  • Realista

    9. maj 2014 | 16:09

    Da je Srbija htela da unisti albance na Kosovu to bi i ucinila za tri meseca rata ne bi ostao nijedan.Nego su prevozeni do Albanske i Makedonske granice autobusima i vozovima ,a ne u zute kuce kao nasih hiljadu i petsto mucenika kojima je na najsvirepiji nacin vadjeno sve sto je zapadnjacima moglo da se proda.Sramota je sta se radilo i sa jedne i druge strane a ko je bio svirepiji u svom zlocinu ne treba komentarisati.A nato ih nije spasio ponavljam.

  • Partybreaker

    9. maj 2014 | 16:06

    Na kosovu ste napravili uslove za cinjenje genocida nas Srpskim narodom sto su albanci I uradili... sve vam j... da vam sve j... !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA