Vulin: Srbi će sami odlučiti o izlasku na izbore

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin naglasio je da Srbi nisu igračke ni Brisela ni Prištine. Takođe, on je danas dodelio stipendije najuspešnijim studentima Prištinskog univerziteta

  • 5

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas u severnoj Kosovskoj Mitrovici da Srbi na Kosovu i Metohiji treba sami da odluče da li će učestvovati na predstojećim kosovskim izborima i da će u se "narednih nekoliko sati razjasniti još neki detalji u vezi sa tim".

On je naglasio da su Srbi u pokrajini u prethodnom periodu pokazali politčku mudrost i jedinstvo, da svi treba da ih saslušaju i da se na osnovu njihove procene i odluke o izlasku na izbore napravi "strategija koju svi treba podržimo".

- Do sada se manipulisalo sa Srbima na KiM, oni su pre nekoliko godina u parlamentu glasali za nezavisnost Kosova. Da je sada to pitanje postavljeno pred ove Srbe na KiM to ne bi bilo moguće. Zahvaljujući njima mi smo došli u poziciju da odlučujemo o svojoj sudbini - rekao je Vulin i dodao da bi "bilo dobro da svi zajedno naučimo da Srbi na KiM nisu igračke ni Brisela ni Prištine".

Vulin je, takođe danas, na Prištinskom univerzitetu sa privremeni sedištem u Kosovskoj Mitrovici potpisao ugovore sa 183 najuspešnijih studenata o dodeli novčane pomoći. Kako je rekao to će njima i njihovim roditeljima olakšati studiranje.

- Sredstva je obezbedilo više od 40 radnih kolektiva iz čitave Srbije na inicijativu Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Ne treba meni ni zemlja ni zgrada, ako tom zemljom ne koračate vi i u toj zgradi ne učite vi - rekao je Vulin.

Obraćajući se studentima, donatorima i gostima ministar Vulin je rekao" da su visokoškolci ta Srbija za koju se borimo".

Rektor Univerziteta Srećko Milačić je govoreći o opstanku Srba na Kosovu i Metohiji rekao da on neće biti moguć bez srpskog univerziteta, zbog čega se "Univerzitet mora institucionalno braniti i održati".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    9. maj 2014 | 19:03

    Da li postoji veći lopov od ovoga čoveka?

  • Horus

    9. maj 2014 | 18:59

    Nekad smo kao drzava bili vise zainteresovani za izbore na Kosovu a sad im medju redovima tiho porucujemo da oni zive u kosovskoj drzavi i mi se ne bismo mnogo mesali u unutrasnje stvari druge drzave. Sta cete, moraju se otvarati poglavlja o pregovorima sa EU, odnosi "Srbije i Kosova" su na dnevnom redu!

  • Sale

    9. maj 2014 | 18:20

    како се оно беше каже ... "килави Радован" !? А је`л овај зна како се брани отаџбина !? А некад је било мање килавих , са достојанством ... ејј ви јунаци преваре ево вам песма да се подсетите ... ДОМОВИНА СЕ БРАНИ ЛЕПОТОМ Домовина се брани реком И рибом у води И високом танком смреком Сто расте у слободи Домовина се брани цветом И пчелом на цвету Маком и сунцокретом И птицом у лету Домовина се брани књигом И песмом о небу Сестрином сузом мајчином бригом И оним брашном у хлебу Домовина се брани лепотом И чашћу и знањем Домовина се брани животом И лепим васпитањем Љубивоје Ршумовић

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA