MORBIDNO: Britanski vojnik pozirao sa mrtvim talibanom!

Dve fotografije su nastale pre napada 15 pobunjenika na kamp Bastion, glavnu britansku bazu u Avganistanu, u septembru 2012. godine, kada su poginula dva britanska vojnika i 14 talibana

  • 7

Nakon što se jedan pripadnik Britanske Kraljevske vazduhoplovne snage (RAF) fotografisao pored tela mrtvog talibana, sa palcem podignutim uvis, RAF je pokrenuo istragu o tom slučaju.

Dve fotografije su, kako se navodi, nastale pre napada 15 pobunjenika na kamp Bastion, glavnu britansku bazu u Avganistanu, u septembru 2012. godine, piše Skaj njuz. Tada su poginula dva britanska vojnika i 14 talibana.

Nije poznato da li je na obe fotografije isti vojnik. Na drugoj fotografiji vidi se izgoreli avion u hangaru - šest američkih aviona uništeno je u ovom napadu.

Neimenovani izvor iz RAF izjavio je za Skaj njuz da nema izgovora za takvo ponašanje, ali je da je važno razmotriti to "u kontekstu".

- Ovo je bila duga borba protiv dobro naoružanog neprijatelja koji je pokušavao da ih ubije - rekao je taj izvor, dodajući da se, "kad proradi adrenalin događaju glupe stvari".

Istraga će se fokusirati na to da li je pripadnik RAF prekršio pravila "pogrešnim tretiranjem neprijatelja". Fotografije su se prvi put pojavile na sajtu Live Leak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA