SVAKA ČAST: Povređenog planinara spustili sa Suve planine! (FOTO)

Zbog loših vremenskih uslova, došlo je do proklizavaja planinara, prilikom čega je jedan mladić povređen. Gorska služba za spašavanje nalazila se u blizini, pa je pomoć ukazana na vreme

  • 1

Spasioci Gorske službe intervenisali na Suvoj planini, kada je prilikom silaska sa vrha Trem, zbog otežanih vremenskih uslova, došlo do proklizavanja planinara.

Mladić je juče zadobio višestruke povrede, zbog čega je bilo neophodno da se transportuje, navedeno je u saopštenju Gorske službe za spasavanje i ukazano da je srećna okolnost bila da su spasioci bili u neposrednoj blizini, jer su brinuli o bezbednosti učesnika planinske trke na Suvoj planini. Povređeni planinar nije bio učesnik trke.

Posle ukazivanja prve pomoći spasioci su organizovali transport improvizovanim nosilom po teškom i zahtevnom terenu do podnožja planine, gde je povređenog preuzela ekipa Hitne pomoći iz Niša.

Apelu ekipe spasilaca za pomoć prilikom transporta povređenog odazvao se veliki broj planinara, navedeno je u saopštenju. Povrede planinara nisu teže prirode, rečeno je danas Tanjugu u niškom Urgentnom centru (UC).

Dežurni lekar Darko Bogdanović rekao je da će biti urađeni, po ustaljenoj proceduri, kontrolni pregledi iako je reč, prema dosadašnjoj dijagnostici, o lakšim povredama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA