Produženo glasanje u Slavjansku!

U opsednutom Slavjansku odlučeno je da glasanje bude produženo do 22 sata po lokalnom ili 21 po srednjoevropskom vremenu, javile su agencije.

  • 10

U Donjeckoj i Luganskoj oblasti održava se referendum o njihovom statusu, dok se u Slavjansku glasanje pomera za 22 sata. Ukrajinska agencija Ukrinform javila je da su u Krasnoarmejsk ušli pripadnici bataljona Nacionalne garde "Dnjepar" i zauzeli gradsku skupštinu i policiju.

Prema ranijem izveštaju Itar-Tassa, ukrajinske snage zauzele su prostorije četiri škole u Krasnoarmejsku u kojima su smeštena birališta. Zbog toga su zatvorena biračka mesta, a predsednik Centralne izborne komisije "Donjecke Narodne Republike" (DNR) Roman Ljagin rekao je da je odziv birača je bio 77,08 odsto.

Ljagin je saopštio da će u Slavjansku, gde je bilo predviđeno zatvaranje biračkih mesta u 18 po lokalnom (17 po srednjoevropskom) vremenu, glasanje biti produženo, ali da u slučaju zaoštravanja situacije birališta mogu biti i ranije zatvorena.

On je saopštio da je do kasnijih podnevnih sati izlaznost bila blizu 50 odsto. Na periferiji Slavjanska u regionu Donjeck danas se čula intenzivna pucnjava uz povremene eksplozije iz artiljerijskog oružja, javio je tokom prepodneva Glas Rusije.

Intenzivne borbe su tokom protekle noći vodjene i kod sela Andrejevka na periferiji grada, koje je pod kontrolom pristalica federalizacije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    11. maj 2014 | 21:12

    TEŠKO JE ZAUSTAVITI MAŠINU RATA. REZULTATI GLASANJA DONEĆE JOŠ ŽEŠĆE SUKOBE. UKRAJINSKA VOJSKA NEĆE VIŠE BITI POŠTEDJENA KAO DO SADA.

  • jelena

    11. maj 2014 | 22:26

    Ljudi imaju pravo na referendum,ne zele da ostanu u Ukraini,ne vidim u cemu je problem,zapadni mediji su objavili da u Ukraini ucestvuje 400 amerikanace neke privatne vojne formacije,pitam se da li je to demokratski,da li je to korektno da se tako postupa sa narodom,bice mi drago da izlasaju nezavisnost i pripoje se Rusiji,da vidimo da li ce onda neko moci da se izivljava na neduznom narodu.

  • Slobo

    11. maj 2014 | 21:27

    Ovo na istoku Ukrajine je ludja situacija nego sto se moze zamisliti.Ko tamo glasa ko sa kim ratuje ko je sa zauzeo Bog sami zna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA