Josipovićeva kampanja najskuplja u istoriji Hrvatske!

Budžet kabineta hrvatskog predsednika za 2014. godinu, iznosi 5,8 miliona evra, a ta su sredstva gotovo u celosti posvećena Josipovićevoj nameri da na izborima krajem godine osvoji još jedan mandat

  • 4

Hrvatski predsednik Ivo Josipović, koji će biti kandidat na predstojećim predsedničkim izborima, vodi jednu od najskupljih predizbornih kampanja u novijoj istorii Hrvatske i sve to o trošku poreskih obveznika, tvrdi hrvatski portal Index.hr.

Budžet Kabineta predsednika za 2014. godinu, iznosi 5,8 miliona evra, a ta su sredstva gotovo u celosti posvećena Josipovićevoj nameri da na izborima krajem godine osvoji još jedan mandat.

U kampanju za drugi mandat Josipović je prilično otvoreno krenuo već početkom godine i štaviše, to, navodi portal, čak i ne skriva preterano. O izbornoj strategiji već je više puta razgovarao s novinarima.

U razgovoru za Media servis u februaru, Josipović je potvrdio da će se kandidovati za još jedan mandat. Objasnio je to tvrdnjom da uživa dovoljnu podršku građana.

Ankete redovno pokazuju da je Josipović, u novinarskim krugovima poznat i po nadimku rejting-efendija, ubedljivo najpopularniji političar u Hrvatskoj.

Iako je u Banske dvore ušao kao kandidat SDP-a, Josipovićeva izborna baza u međuvremenu se proširila.

Otvoreno je predsednik tako govorio kako se nada i glasovima desno orijentiranih birača koji mu, s obzirom na njegov nedostatak mišljenja o većini ključnih tema, nemaju šta preterano zameriti, osim možda nedostatka karaktera, navodi Inedex.hr.

Mnogo veći problem predstavlja činjenica da je Josipović sredstva koja njegov Kabinet dobija iz državnog budžeta gotovo u potpunosti posvetio postavljanju temelja za reizbor.

Od početka godine Josipović gotovo ništa drugo i ne radi osim što putuje po Hrvatskoj, učestvuje na manifestacijama i druži se s biračima.

Na red je došao put u SAD, gde je Josipović otputovao danas u petodnevnu posetu Hjustonu i Vašingtonu.

Na internet stranici predsednikovog kabineta pišse da je reč o radnoj poseti s ciljem razmene mišljenja sa američkim partnerima o situaciji u Evropi i o energetskoj politici, posebno energetskoj bezbednosti i energetskim projektima koje razvija Hrvatska.

Koliko će tačno novca ove godine biti potrošeno za Josipovićeva putovanja po Hrvatskoj, iz objavljenog nacrta budžeta njegovog kabineta nije moguće izračunati ali nema sumnje da se radi o nezanemarljivoj svoti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milanče

    12. maj 2014 | 21:19

    Gospodin Josipović je jedan od naj intiligentnijih i najumerenijih političara na ovim prostorima.

  • Djobsjdjd

    12. maj 2014 | 20:34

    Istorii? Hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA