MONSTRUOZNI PEDOFIL: FBI pozvale stotine drogiranih i zlostavljanih žrtava!

FBI je, kako je saopšteno, kontaktiralo "nekoliko stotina osoba širom sveta želeći da se prijave kao potencijalne žrtve ili da daju informacije"

  • 4

Na stotine ljudi obratilo se američkom Federalnom istražnom birou (FBI) zbog nastavnika, osumnjičenog da je tokom četiri decenije duge karijere u međunarodnim školama na četiri kontinenta, drogirao i zlostavljao dečake.

FBI je prošlog meseca saopštio da je nastavnik Vilijam Vehi zlostavljao najmanje 90 dečaka, čije je fotografije na fleš drajvu pronašla čistačica.

Sada je FBI, kako je saopšteno, kontaktiralo "nekoliko stotina osoba širom sveta želeći da se prijave kao potencijalne žrtve ili da daju informacije".

Vehi (64) je izvršio samoubistvo nakon što je u Nikaragvi čistačica ukrala njegov fleš drajv. On je bio jedan od omiljenih nastavnika u međunarodnim školama koje su pohađala deca diplomata, imućnijih Amerikanaca i lokalne elite, prenela je agencija AP.

Vehijeve žrtve nisu znale da su zlostavljanje jer ih je nastavnik, kada su bili na izletima, pred spavanje drogirao. Kada bi se onesvestili, on ih je dodirivao i slikao se sa njima.

Nastavničku karijeru je započeo u američkoj školi u Teheranu. Radio je u školama širom Bliskog istoka i Evrope - u Libanu, Španiji, Iranu, Grčkoj, Indoneziji i Saudijskoj Arabiji - i to skoro uvek u srednjim školama.

U vreme kada je bio u Saudijskoj Arabiji, oženio se i dobio dva sina. Bio je trener košarke i vođa rekreativnih nastava.

U SAD je 1969. godine osuđivan za pedofiliju, ali nije bio upisan u registar seksualnih prestupnika. Kako su ranije navodili mediji, Vehi je istražiteljima rekao da je i on bio zlostavljan kao dečak.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA