ZBOG KRIZE U UKRAJINI: Rusija izbacuje Ameriku iz svemira

SAD i Rusija već godinama sarađuju na istraživanju svemira, a Međunarodnu svemirsku stanicu zajedno održavaju. Ipak, zbog krize u Ukrajini i sankcijama koje su SAD uvele Rusiji ta saradnja biće prekinuta

  • 25

Rusija je najavila da će zabraniti Sjedinjenim Američkim Državama da koriste Međunarodnu svemirsku stanicu nakon 2020, u znak protesta zbog sankcija koje je Amerika uvela Rusiji.

Takođe, biće zabranjeno i korišćenje raketnih motora koji se koriste za lansiranje vojnih satelita.

SAD i Rusija već godinama sarađuju na istraživanju svemira, a Međunarodnu svemirsku stanicu zajedno održavaju. Ipak, jedini način da se do nje stigne je ruski svemirski brod Sojuz.

Amerika trenutno Rusiji plaća 60 miliona dolara za prevoz jednog astronauta do Međunarodne svemirske stanice koja vredi 100 milijardi dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mici

    14. maj 2014 | 17:20

    Kaze Rogozin uz pomoc tramboline ce amerikanci ici u svemir.

  • Rodoljub

    14. maj 2014 | 17:18

    Sada ocekujem da se Amerika zamisli. Poznato je da su ruski raketni motori bolji od americkih i da su amerikanci koristili te motore. Rusi jos nisu udarili sankcije americkim kompanijama, jer nisu agresivni kao Vasington i ne zele da jos vise raspiruju krizu , ali kada pocnu sankcije americkim kompanijama, onda ce Amerikanci da se cesu i gde ih ne svrbi.

  • Stojic Milojko

    14. maj 2014 | 17:06

    Bravo.Prvo pa musko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA