Bez struje 115.000 domaćinstava, uglja u TENT-u ima za 15 dana

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić je rekao da je i dalje najkritičnije na području Lazarevca, Loznice, Paraćina i Valjeva

  • 0

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić je izjavio da je, u danima kada su Srbiju zadesile vanredne vremenske neprilike, elektroenergetski sistem Srbije stabilan.

- On je sad stabilan i cilj je da ga očuvamo - rekao je sinoć Antić tokom posete sa Aleksandrom Obradovićem, v.d. direktora "Elektroprivrede Srbije", termoelektrani "Nikola Tesla A" u Obrenovcu.

Antić je istakao da je i dalje najkritičnije na području Lazarevca, Loznice, Paraćina, Valjeva, a tokom noći situacija se pogoršala u Smeredevskoj Palanci i ukupno oko 115.000 kupaca nema električnu energiju isključivo zbog poplava.

Antić je naglasio da je u proizvodnji najveći problem nastao zbog prekida proizvodnje u RB "Kolubara" i prekida dovoza uglja u TENT, te je sada snaga najveće termoelektrane umanjena za oko 20 do 30 odsto.

Prvi čovek EPS-a Aleksandar Obradović objasnio je da zaliha uglja u TENT-u ima dovoljno za 15 dana proizvodnje, te da se čini sve kako bi kopovi u Kolubari što pre bili osposobljeni za rad.

- Zavisno od situacije tokom narednih dana uradićemo planove za proizvodnju i reagovanje, a svi krizni štabovi i dalje rade danonoćno - rekao je Obradović.

Što se tiče problema u distribuciji, Obradović je naglasio da se kupci isključuju zbog bezbednosti i očuvanja života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA