APEL: Kompanije, pomozite žrtvama poplave! (FOTO)

Ekipa Telegrafa apeluje na kompanije i građane da pomognu žrtvama poplave koje su smeštene u hali 11 Beogradskog sajma tako što će im doneti neophodnu odeću, obuću, hranu, ćebad, vodu

  • 2

Više od 500 žrtava poplava koje su zadesile Srbiju, smeštene su u hali 11 Beogradskog sajma, a građani kao i privatne kompanije dobrodošli su da se na način na koji mogu uključe u humanitarnu akciju i pomognu ovim ljudima u nevolji.

Najugroženijima, mahom iz Obrenovca su, kako Telegraf saznaje, neophodni - hrana, lekovi, ćebad, odeća. Nekoliko privatnih firmi nabaviće izvesnu količinu vode, a za prvo vreme rešen je i "problem" sa pecivima i hlebom koje će dostaviti privatne pekare.

U akciju se uključila i kompanija "Komtrejd" koja je dostavila obroke (u vidu gotovih jela i konzervirane hrane) za više od 500 ljudi.

S obzirom na to da smo u međuvremenu saznali da se još niko nije prijavio da pomogne oko lekova koji nedostaju, apelujemo da se svi koji mogu što pre uključe u akciju pomoći zbrinutima kako na Sajmu tako i u SC "Šumice".

Kompanije to mogu učiniti tako što će se najpre obratiti Crvenom krstu Srbije, a građani i lično mogu da se uključe u akciju time  što će se sa humanitarnim paketima, odećom, obućom, ćebadima, hranom i vodom uputiti u u halu 11 Beogradskog sajma.

Sektor za vanredne situacije MUP Srbije otvorio je i treću telefonsku liniju za evakuaciju i pomoć ugroženima u poplavama na teritoriji - 011/2741-157. Podsetimo, još dva dežurna kontakt telefona su 011/2289-208 i 011/2282-910.

Svi zainteresovani koji žele da upute pomoć ugroženima u vanrednoj situaciji mogu da uplate novac na namenski dinarski predračun Vlade Srbije: 840-3546721-89, svrha uplate: za otklanjanje vanrednih okolnosti – poplave. Žiro račun Grada Beograda i Sekretarijata za finansije je: 840-744141843-14, model 97, poziv na broj: 39-501-04.

Dešavanja uživo u vezi sa poplavama, najugroženijim mestima u Srbiji i vanrednom situacijom možete pratiti OVDE.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • несрећник који је изгубио све

    17. maj 2014 | 21:33

    Желим дасе безгранично захвалим ГоспођиЈованки Перичић на несебичним помоћи на уступању стамбеног простора, одећи обући ,храни, лековима, моралној подршци итд.Хвала богу још има добрих људи. Захваљујем се и спасиоцима на челу са Господином Вучићем.Захваљујем и дечку који је ово откуцао јер ја нисам у стању ,верујте плачем као мало дете. Поздрав за редакцију.

  • Безимени

    17. maj 2014 | 18:56

    Ало бизнисмени Мишковићу, Костићу,Беко, и остали пуни пара видители ову несрећу, како се осећате сигурно сте потрешен и.РЕАГУЈТЕ МАЛО ЈАЧЕ ЈЕР СРБИЈА ПЛАЧЕ,ВРАТИТЕ ЈОЈ МАКАР ДЕО КОЈИ СТЕ ОД ЊЕНОГ НАРОДА УЗЕЛИ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA