Srbi sa Kosova krenuli u pomoć Obrenovčanima

Srbi sa Kosova i Metohije uputili su se večeras u Šabac i Obrenovac kako bi se odazvali apelu da se pomogne tim gradovima koji su ugroženi poplavama, a organizovaće u toku sutrašnjeg dana i humanitarne akcije kako bi pomogli građanima u poplavljenim područjima

  • 6

Pripadnici Civilne zaštite iz četiri opštine sa severa Kosova i Metohije krenuli su danas da pomognu žiteljima Obrenovačke opštine u saniranju posledica od poplava.

- Na poziv Sektora za vanredne situacije i javnog poziva upućenog sa sednice kriznog štaba Vlade Republike Srbije, krenuli smo da pomognemo - rekao je pred polazak koordinator Civilne zaštite za sever Kosova i Metohije Stevan Pavićević i dodao da je iz Kosovske Mitrovice krenulo oko 100 pripadnika sa neophodnom opremom, pumpama i čamcima za spasavanje.

Prema Pavićevićevim rečima na severu Kosova i Metohije povećan je vodostaj Ibra i pritoka koje se u njega ulivaju, ali za sada nema opasnosti od poplava.

Dešavanja uživo u vezi sa poplavama, najugroženijim mestima u Srbiji i vanrednom situacijom možete pratiti OVDE.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jelena

    16. maj 2014 | 23:16

    Odusevila sam se kad sam videla ovu vest,hvala im puno!

  • D.R.

    16. maj 2014 | 22:46

    Sve pohvale. Ne samo za njih, već za sve volontere, koji su se se odazvali pozivu. Ovo je ponos Srbije!!!

  • Серђо

    16. maj 2014 | 23:15

    Свака част!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA