Otvoreni telefoni za prijavu hitnih potreba za lekovima!

Ministarstvo zdravlja otvorilo je dežurne telefone na koje zdravstvene ustanove mogu da jave ukoliko im nedostaju lekovi, sanitetski materijal ili ukoliko imaju problema sa zbrinjavanjem pacijenata

  • 0

Zbog vanredne situacije izazvane poplavama, Ministarstvo zdravlja je otvorilo dežurne telefone i imejl na koje zdravstvene ustanove mogu da prijave svoje hitne potrebe.

Brojevi telefona su 011/3616-256, 011/3614-540, a mejl adresa: hitno@zdravlje.gov.rs. Telefoni u Ministarstvu zdravlja biće dostupni 24 časa.

- Zdravstvene ustanove mogu da prijave svoje potrebe u lekovima, sanitetskom i medicinskom materijalu, kao i eventualne poteškoće, u vezi sa zbrinjavanjem pacijenata, oštećenja ili bilo koji drugi problem u pružanju zdravstvene zaštite, uzrokovan vremenskim nepogodama - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo napominje da povodom vanredne situacije izazvane elementarnim nepogodama, organizuje i koordinira aktivnosti na obezbeđivanju neophodnih količina lekova, sanitetskog i medicinskog materijala za sve ugrožene građane.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA