POMOZI DA TI POMOGNEM: Srbi iz Beča traže pomoć za transport velike donacije (FOTO)

Vest o velikim poplavama u Srbiji odjeknula je našom dijasporom. Bečlije srpskog porekla su samoinicijativno sprovele humanitarnu akciju prikupljanja stvari, a deo robe će u otadžbinu dopremiti Nenad Banović

  • 14

Bogata srpska dijaspora je vrlo uključena u pružanje pomoći ugroženim ljudima iz Srbije. Bečlije srpskog porekla su obezbedile značajnu količinu stvari a glavni problem je bio transport, ali su pronašle i heroja koji će pomoć dopremiti u Srbiju - Nenada Banovića!

Redakciji Telegrafa, obratila se Jelena Teodorović iz Beča koja nam je predstavila celu situaciju:

- Mnogo naših sunarodnika koji žive ovde u Beču su nesebično donirali veliku količinu pelena i kašica za decu, veliki broj čizmi, lekova, prehrambenih namirnica, čamaca i mnogih drugih potrebština. Za danas smo imali kombi koji je prevezao veliki broj stvari, ali nam je problem da organizujemo prevoz i za sutra. Molimo sve prevoznike da nam pomognu - kaže Jelena i dodaje da je humanitarna akcija veoma uspešna.

Donacija

Jelena nam je objasnila da je prevoz stvari iz Beča neophodan sutra u terminu između 17 i 19 časova. Telefon na koji možete kontaktirati Jelenu Teodorović je + 43 676 402 94 98.

Redakcija Telegrafa apeluje i na sve ljude dobrog srca koji su u mogućnosti da pomognu oko prevoza doniranih stvari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moje vidjenje stvari

    17. maj 2014 | 19:57

    Crkva u drugom beckom okrugu vise nema mesta za donacije,kao i Jugendzentrum u Bürgergasse 24 u desetom okrugu. Svi koji zele da pomognu,mogu odneti svoje donacije na sledece adrese: Gudrunstraße 133b ,1100 Wien Arthaberplatz 3, 1100 Wien Huttengasse 8, 1160 Wien Otvoreno je sutra od 10:00 do 19:00. Postoji jos mnogo drugih mesta,ali ne znam tacne adrese. Informacije mozete dobiti i preko Facebook grupe "Hilfsaktion für Flutopfer in Serbien"

  • Maja

    17. maj 2014 | 19:01

    Air Serbia su izdali saopstenje da se sve sakupljeno nosi u ambasade ili konzulate Srbije, a oni ce avionima prevoziti.

  • Pacifista

    17. maj 2014 | 18:33

    Bravo Bec , evo u Cikagu je se skuplja pomoc na svim mestima , humanitarne veceri , danas turnir basket fudbal , izdrzite braco .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA