STIŽE POMOĆ EU: Pola Evrope se odazvalo zahtevu Srbije i Bosne i Hercegovine! (FOTO)

- Za manje od dan i po 14 zemalja članica, što je pola Evrope, odazvalo se zahtevu za pomoć iz Srbije i Bosne i Hercegovine - poručila je Kristina Georgijeva, evropska komesarka za humanitarnu pomoć i vanredne situacije

  • 42

Sve više zemalja Evropske unije pridružuje se naporu da se saniraju posledice teških poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini, saopšteno je danas iz kabineta evropske komesrake za humanitarnu pomoć i vanredne situacije Kristine Georgijeve.

- Za manje od dan i po, 14 zemalja članica, što je pola Evrope, odazvalo se zahtevu za pomoć iz Srbije i Bosne i Hercegovine - poručila je Georgijeva u saopštenju za medije.

Prve su priskočile Bugarska, Nemačka, Slovenija i Austrija, koje su još juče, nekoliko sati nakon što su zahtevi za pomoć stigli u Brisel, poslali pumpe za vodu visokog kapaciteta, čamce i helikoptere prema Srbiji i BiH.

U međuvremenu, humanitarnom naporu su se priključile Hrvatska, Francuska, Česka, Litvanija, Letonija i Estonija, kaže se u saopštenju, a za njima Velika Britanija, Slovačka, Belgija i Luksemburg.

Jedan deo pomoći već je stigao u Srbiju, dok će ostatak stići najkasnije sutra, a sve troškove transporta snosiće Evropska komisija.

Georgijeva je u saopštenju izrazila saučesće unesrećenima i njihovim porodicama i obećala da će EU pomagati svoje komšije sve dok to bude neophodno.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    17. maj 2014 | 18:18

    Bravo za EU.

  • Canadaboy

    17. maj 2014 | 18:33

    Daj ne budite skepticni bre... sad bi jos I da birate od koga cemo pomoc dobiti... pokrij se usima I cuti. Misli na one kojima pomoc treba... budi malo covjek za promjenu

  • Hovan

    17. maj 2014 | 18:53

    Pa moraju da brinu o radnoj snazi u njihovim kompanijama u buducnosti .Skupo ce nas kostati ta pomoc .. Zar uvek nas mora da zahvati ovako nesto .. Srce mi se cepa :|

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA